menu sluiten

Museum in de buurt van Apeldoorn

Ben je op zoek naar een museum in de buurt van Apeldoorn voor een interessant dagje uit? Op slechts 25 kilometer van de binnenstad vind je het Kröller-Müller Museum. Daar bewonder je de beroemde werken van grote meesters zoals Vincent van Gogh, Piet Mondriaan, Pablo Picasso, Claude Monet en Gerrit Rietveld. 

Plan je bezoek

Het tweede huis van Van Gogh

Wist je trouwens dat dit museum in de buurt van Apeldoorn het tweede thuis van Vincent van Gogh wordt genoemd? De grote collectie met werken van de ongeëvenaarde schilder zie je in de speciale Van Gogh Galerij. Bij het Kröller-Müller Museum komen kunst en natuur samen. Een belangrijk deel van de collectie is buiten te zien, midden in het prachtige natuurlandschap van de Veluwe. Onze beeldentuin is een van de grootsten van heel Europa. Je raakt dus er niet snel uitgekeken. 

Museum voor moderne en hedendaagse kunst

Naast het werk van de grote meesters uit de moderne tijd, is er ook veel eigentijds werk te zien en ontdekken in dit museum in de buurt van Apeldoorn. Zo zijn er wisselende tentoonstellingen met het werk van vooraanstaande kunstenaars van nu. Ook in de beeldentuin zijn werken van hedendaagse kunstenaars onderdeel van de collectie, zoals de serie Hoofdstukken van Jan Fabre. Maar ook het werk van Richard Serra, Ana Maria Tavares, Chris Booth, Heringa / Van Kalsbeek, Joep van Lieshout, Cornelius Rogge en Ewerdt Hilgemann is te bewonderen.

Dagje weg bij Apeldoorn in de buurt met de kinderen

Voor kinderen is er genoeg te zien, te doen en te beleven in en rondom het museum. Ga op de foto met de sculpturen uit de beeldentuin, trek gekke bekken en neem grappige poses aan. Één kunstwerk nodigt in het bijzonder uit om te spelen. Jardin d’émail is een 600 m² grote kunstmatige tuin van Jean Dubuffet waarop kinderen vrij spel hebben. Let op: vanwege risico op gladheid is het werk niet toegankelijk bij slecht weer. In herfst en winter is het werk gesloten. Let op: Jardin d'émail heeft afwijkende openingstijden. Ga naar de website voor meer informatie.  

Ook binnen kunnen de kinderen heerlijk zichzelf zijn. Spelenderwijs vinden zij hun weg door het museum en langs de topstukken. Met het Museum Dobbelspel werpen zij zichzelf door het museum en aan de hand van het Speurspel voeren ze leuke opdrachten uit. Het digitale schilderspel brengt de artiest in mensen naar boven. Kinderen krijgen de kans om de details na te schilderen uit kunstwerken van de grote meesters. Zoals de naam van het spel al doet vermoeden, gebeurt dat op een digitaal scherm. En daar houdt de pret niet op. Samen met het hele gezin kun je op blind date gaan met een kunstwerk.

Ontdek het complete familieaanbod

Bezienswaardigheden in de buurt van Apeldoorn

Een bezoekje aan het museum is slechts één van de leuke activiteiten in de buurt van Apeldoorn. Combineer je museumbezoek met andere bezienswaardigheden in de buurt, om jouw weekendje of dagje uit bij Apeldoorn compleet te maken. Wat dacht je van een safari op de Veluwe of een bezichtiging van het Jachthuis Sint Hubertus?

Ook in de stad zelf is er genoeg te doen. Maak je dag compleet met een bezoekje aan de Apenheul of ga oranjegeschiedenis snuiven in Paleis Het Loo.