menu sluiten

Museum in de buurt van Arnhem

Ben je op zoek naar een museum in de buurt van Arnhem voor een leuk dagje uit? Wat dacht je van het Kröller-Müller Museum? Hier geniet je van het werk van de grote meesters, temidden van het natuurschoon van de Veluwe. Een belangrijk deel van de kunstcollectie is zelfs buiten te bewonderen. Zo’n 160 beelden zijn te bewonderen in de beeldentuin van het museum, die een van de grootste is van Europa. Binnen in het museum wacht je nog een bijzondere beleving rondom topkunst. 

Plan je bezoek

Museum bij Arnhem voor moderne kunst

Het Kröller-Müller Museum is hét museum bij Arnhem voor moderne kunst. Binnen in het museum vind je het werk van de grote meesters uit de moderne tijd. Wist je dat het Kröller-Müller Museum over de tweede grootste collectie Van Gogh-kunstwerken ter wereld beschikt? Ook het werk van andere grote namen is te vinden in het museum. Hier kom je oog in oog te staan met de toonaangevende kunstwerken van Claude Monet, Piet Mondriaan, Pablo Picasso en Gerrit Rietveld. Struin zelf langs al deze indrukwekkende stukken, of ontdek het verhaal achter de kunstwerken via een audiotour of rondleiding. Ook zijn er wisselende tentoonstellingen te zien met het werk van hedendaagse kunstenaars.

Dagje uit in de buurt van Arnhem met kinderen

Ben je een dagje weg in de buurt van Arnhem en zoek je een kidsproof uitje? Kinderen kunnen helemaal hun ei kwijt in het museum en de beeldentuin. Laat ze in de beeldentuin lekker zelf op ontdekkingstocht gaan en daag ze eens uit om bij de beelden te poseren voor een selfie. Strike a pose! 

Een opvallende sculptuur is Jardin d’émail van kunstenaar Jean Dubuffet. Deze kunstmatige tuin is speciaal ontworpen om op te lopen en te spelen. Let op: Jardin d'émail heeft afwijkende openingstijden. Ga naar de website voor meer informatie.

 

Kinderactiviteiten

Kinderen leren de kunstwerken in dit museum in de buurt van Arnhem spelenderwijs kennen aan de hand van onze diverse kinderactiviteiten. Laat je aan de hand van spannende en leuke opdrachten leiden langs topstukken met het Speurspel. Of dobbel je weg door de ruimtes met het Museum Dobbelspel. Nu de kinderen het werk van de meesters goed in zich opgenomen hebben, is het tijd om zelf aan het schilderen te gaan. Met het digitale schilderspel leren kinderen de details uit de werken van de grootste kunstenaars aller tijden na te schilderen. Sluit de dag af met romantiek en ga op blind date met een kunstwerk. Zit er meer in dan een vriendschap?

Ontdek het complete familieaanbod

Bezienswaardigheden in de buurt van Arnhem

Combineer een bezoekje aan het Kröller-Müller Museum met een van de vele leuke activiteiten in de buurt van Arnhem, zoals een safari op de Veluwe of een bezoekje aan het Jachthuis Sint Hubertus. Ook in de stad zelf is er genoeg te beleven. Maak je dag compleet met een bezoekje aan Burgers’ Zoo of Park Sonsbeek.