Wanneer?

Vanaf Tot en met Tijd
1 apr 2023 7 apr 2023 10:00 - 17:00

Bezoekers in tentoonstelling 'Fernand Léger en de daken van Parijs'
Fernand Léger en de daken van Parijs

Het weekend van 1 en 2 april is het laatste moment dat de tentoonstelling Fernand Léger en de daken van Parijs bezocht kan worden. Daarom worden er tijdens de Nationale Museumweek op die dagen extra instaprondleidingen georganiseerd. Om 13.45 uur, 14.30 uur en 15.15 uur kun je je bij de rondleiding aansluiten. Reserveer je tickets van te voren. De tentoonstelling is dé kans om je in het oeuvre van de Franse kubist Fernand Léger te verdiepen. Bovendien is er een primeur te zien: een nieuw ontdekt schilderij van zijn hand, dat lang verborgen is gebleven.

Lees meer over de tentoonstelling

Met je familie naar het museum

Ook tijdens de Museumweek zijn er in het museum allerlei verrassende activiteiten voor families met kinderen. Speel bijvoorbeeld het Museum Dobbelspel, lees de prentenboeken van Zwaan en haar vriendjes, ga op blind date met een kunstwerk of probeer het Digitale Schilderspel. Zin om naar buiten te gaan? Zoek dan met de Geo Route naar de kunstschat die in de beeldentuin verborgen ligt. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang tot het museum.

Het complete familieaanbod

Kinderen bij 'Sculpture flottante, Otterlo' van Marta Pan. Foto: Wieneke Hofland
Je museumkaart uitlenen

Wat dit jaar nieuw is, is dat je jouw Museumkaart tijdens de Nationale Museumweek 2023 mag uitlenen aan iemand anders. Hij of zij heeft tijdens de Museumweek gratis toegang tot het museum. Voor één week kan een ander dus jouw Museumkaart lenen en daarmee zien hoeveel er in het Kröller-Müller te ontdekken valt. Of in een ander museum, natuurlijk!

Afbeeldingen: Bezoekers in tentoonstelling Fernand Léger en de daken van Parijs / Kinderen bij Sculpture flottante, Otterlo van Marta Pan. Foto: Wieneke Hofland