De Mecenas en de ‘Verversbaas’

Helene Kröller-Müller en Bart van der Leck

14 okt 2017 – 2 apr 2018

De mecenas en de ‘verversbaas’ vertelt voor het eerst het verhaal over de bijzondere relatie tussen Helene Kröller-Müller en Bart van der Leck, tegen de achtergrond van de opkomst van De Stijl. ‘De bekroning van het De Stijl-jaar’ volgens De Gelderlander. Een must-see!

Koop je ticket

Favoriet van Helene

Bart van der Leck was een van de favoriete kunstenaars van Helene Kröller-Müller. Ze sluit met hem een overeenkomst voor meerdere jaren die haar recht geeft op eerste koop van zijn werk. Dit leidt tot een imposante verzameling Van der Lecks. In de tentoonstelling zie je een selectie van de 42 schilderijen en zo’n 400 tekeningen uit deze collectie.

De brieven

Recent onderzoek naar hun correspondentie werpt een nieuw licht op deze moeizame, inspirerende, maar soms ook spannende relatie.

“Bart van der Leck is een nog veelzijdiger, krachtiger kunstenaar dan Mondriaan”
— Helene Kröller-Müller (1925)
“..om zoo verversbaas te zijn, daarin heb ik in ’t geheel geen lust”
— Bart van der Leck aan Helene Kröller-Müller (begin februari 1916)

De mecenas en de ‘verversbaas’

De tentoonstelling loopt van 14 oktober 2017 tot 2 april 2018. Mis het niet en bestel snel uw tickets en geniet van deze unieke collectie.

Koop je ticket Meer informatie

Honderd jaar de stijl

In 2017 is het honderd jaar geleden dat De Stijl, de wereldberoemde avant-garde kunstbeweging, is opgericht. Het Kröller-Müller is met topwerken van onder anderen Piet Mondriaan, Theo van Doesburg, Bart van der Leck en Gerrit Rietveld een van de schatkamers van De Stijl.
Meer informatie over het themajaar

Hoofdbegunstigers