menu sluiten

Vakantie uitje in de zomer

De zomervakantie is aangebroken! Een paar weken helemaal niets om je batterij op te laden. Ben je op zoek naar leuke zomervakantie uitjes? Kom dan eens naar het Kröller-Müller Museum. Het museum is er voor jong en oud en er is van alles te zien én te beleven. Bovendien vind je het Kröller-Müller midden op Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Daardoor is je museumbezoek perfect te combineren met een wandeling of een tocht op de beroemde witte fietsen. Is het een erg warme dag? Zoek dan verkoeling op in de bossen. Benieuwd of het Kröller-Müller voor jou de perfecte invulling is van een dagje weg in de zomervakantie? Lees snel verder. 

Plan je bezoek

Een cultureel dagje uit in je vakantie

Ben je in je vrije tijd graag bezig met kunst en cultuur? Dan mag je een bezoek aan het Kröller-Müller in Otterlo zeker niet overslaan. Heel het jaar door is er van alles te zien en te beleven in en rondom het museum. Bewonder wereldberoemde werken zoals De aardappeleters van Van Gogh. Of wat dacht je van kunstwerken van Pablo Picasso of Piet Mondriaan? Die móet je een keer gezien hebben in je leven.

Ook als natuurliefhebber haal je je hart op in en rondom het Kröller-Müller. Zo kun je op ontdekkingstocht gaan in onze uitgestrekte beeldentuin. Geniet van de mooie natuur en ontdek de ruim 160 sculpturen van grote hedendaagse kunstenaars. Ben je toe aan een pauze? Middenin het museum vind je restaurant Monsieur Jacques, met een buitenterras en een prachtig uitzicht op de tuin. Maar ook tussen de kunst in de beeldentuin kun je genieten een lekker hapje en drankje in buitenrestaurant MJ. Zit je museumbezoek erop? Trek dan Het Nationale Park De Hoge Veluwe in, te voet of met een van de gratis Witte Fietsen.

Tentoonstelling: Door de bomen het bos

Deze zomer kun je een wel heel bijzondere tentoonstelling bezoeken. Eentje die mens, kunst en natuur bij elkaar brengen. Deze tentoonstelling heet Door de bomen het bos en vindt plaats in het museum én in de beeldentuin. Je ziet werk van vier internationale kunstenaars: Andy Holden, Eija-Liisa Ahtila, Julian Charrière en Hans Op de Beeck. Zij kijken allemaal op hun eigen manier naar de verhouding tussen mens, kunst en natuur. Het is een veelzijdige tentoonstelling die prikkelt en die je op frisse ideeën brengt. 

Zelf de natuur in? Doe dan voor of na de tentoonstelling mee aan de wandeling ‘Door de bomen de beeldentuin’. Tijdens die wandeling worden al je zintuigen geprikkeld en sta je in directe verbinding met kunst en natuur. Daar is de bosrijke omgeving van het Kröller-Müller Museum natuurlijk dé perfecte plek voor. Kom je ook? 

Verkoelend uitje in de zomervakantie

Het kan nogal warm worden in de zomervakantie. Ben je daarom op zoek naar verkoelende uitjes in de zomervakantie? Laat het zwembad dan even links liggen en bezoek het Kröller-Müller Museum. Dankzij onze klimaatinstallatie is het heerlijk koel in de tentoonstellingszalen. Niet alleen prettig voor jou als bezoeker, ook onze schilderijen blijven op die manier in topconditie.

Ideaal vakantie uitje voor kinderen

Leuke uitjes in de zomervakantie zijn er in overvloed. Maar zijn deze ook leuk voor kinderen? In het Kröller-Müller Museum kunnen kinderen zich in ieder geval een hele dag vermaken. Tijdens de zomervakantie bieden we allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Zij zullen zich de enorme beeldentuin later zeker nog herinneren. Daar mogen de kinderen zélf op ontdekkingstocht met de geocaching route. Dat is een speurtocht die uiteindelijk leidt naar een kunstschat. En die kunstschat kunnen ze vervolgens in de museumwinkel verzilveren. Eén van de favorieten bij kinderen is Jardin d’émail: een enorm kunstwerk waarop gelopen en gespeeld mag worden. Dat is pas leuk! 

Let op: Jardin d'émail heeft afwijkende openingstijden. Lees meer over Jardin d'émail.