Hoe zit het met de betaling van ons museumbezoek?

Kom je met je klas op bezoek? Koop dan onze voordelige schoolcode. Je ontvangt in de loop van het schooljaar een factuur van €50 via de mail. Met de code kun je binnen het schooljaar zo vaak op bezoek komen als je wilt. Reserveer je meerdere bezoeken? Je kunt het oplopende bedrag in je winkelmandje negeren en bij stap 8 'betalen' met jullie unieke schoolcode.

Hoelang duurt een museumbezoek?

We zien dat de meeste scholen +/- 2 uur in het museum zijn. Het tijdslot dat je boekt geeft je aanvangstijd aan, maar het staat je vrij hoe lang je blijft. Je kunt tussendoor picknicken in de beeldentuin of je bezoek verlengen door een bezoek aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Kan ik met meer leerlingen komen dan het tijdslot toelaat?

Is je groep groter dan het tijdslot toelaat? Dan adviseren we je de groep op te delen over meerdere tijdsloten. Denk bijvoorbeeld aan een wisselprogramma met Het Nationale Park De Hoge Veluwe, of splits jullie excursie op over verschillende dagen. Door de tijdsloten wordt het niet te druk in ons entreegebied en op zaal. Zo hopen we dat je niet te lang hoeft te wachten in de garderobe en dat je de kunstwerken goed kunt bekijken.

Zijn er museumdocenten aanwezig tijdens ons bezoek?

Als je op bezoek komt zijn er geen museumdocenten aanwezig. We hebben een laagdrempelig zelfstandig lespakket die je helpt bij de voorbereiding op het bezoek. Als leerkracht bepaal je zelf welke thema's, onderwerpen en kunstwerken aan bod komen tijdens het bezoek. Regel voor je komst zelf begeleiders, ouders of familieleden die meegaan en de leerlingen begeleiden. 

Hoe groot mag een groepje leerlingen zijn?

We raden aan om groepjes te maken van maximaal 7 á 8 leerlingen. Dit is het prettigst voor de begeleider, het gesprek en de ruimte in het museum. Kleinere groepjes kan natuurlijk altijd.

Waar kunnen we onze jassen en tassen kwijt?

Voor schoolgroepen hebben we speciale klaskluizen beschikbaar, hier passen alle jassen en tassen van de groep in. Vraag een sleutel bij de garderobe. Op drukke dagen staan er ter aanvulling ook kapstokken. Het kan zijn dat op de dag van jullie bezoek een groot rek gereserveerd is voor jullie school.

Mogen de beelden in de beeldentuin worden aangeraakt?

De schilderijen, maar ook de beelden mogen helaas niet aangeraakt worden. Bespreek dit van te voren met je leerlingen. Download hier de huisregels van het museum.

Kunnen we ergens onze pauzehap opeten?

Er zijn drie plekken waar je je meegebrachte lunch kan eten:
- In de garderobe op de bankjes: let op, hier is niet veel plek en het kan druk zijn.
- Bij mooi weer in de beeldentuin op het gras.
- In het overdekte Rietveldpaviljoen, gelegen in de beeldentuin.

We hebben helaas (nog) geen speciale ruimte voor schoolgroepen. Mocht je toch graag ergens binnen pauzeren, dan raden we je aan om contact op te nemen met Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Bij hen kun je op basis van beschikbaarheid (gratis) een ruimte reserveren. reserveringen@hogeveluwe.nl

Wil je alleen even een tussendoortje nuttigen of heeft jullie school een ‘10 uurtje’? Dan kun je ook gebruik maken van de muurtjes voor de ingang.

Zijn er bankjes aanwezig in de beeldentuin?

Ja, die zijn er. Op het veld naast Wolkenherder en Zwaan. Daar staan 3 stenen bankjes op een rij.

Waar kunnen we parkeren?

Er zijn twee parkeerplaatsen voor het museum dichtbij de ingang. Kom je met een bus? Er zijn speciale parkeerplaatsen voor touringcars. Vanaf de parkeerplaatsen is het museum dichtbij en de wandeling is goed te doen met kleuters.

Is er een speeltuin?

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe, naast het Park Paviljoen, ligt een grote speeltuin voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn onder andere schommels, een touwenparcours en allerlei klimtoestellen. Neem voor meer informatie contact op met het park via: reserveringen@hogeveluwe.nl

Hoeveel leskaarten uit ‘Filosoferen met...’ kun je tijdens een bezoek doen?

Eén leskaart biedt veel gespreksstof: het kan maar zo zijn dat je 20 minuten bij één kunstwerk stilstaat. Je hoeft niet alle leskaarten te doen. We adviseren bijvoorbeeld twee leskaarten binnen en twee in de beeldentuin. Download hier de leskaarten.

Zijn er ook werkbladen voor de leerlingen?

Ja, voor de groepen 3 t/m 8. De leerlingen kunnen, na het filosoferen met de leskaart, aan de slag met een werkblad. Print deze van te voren uit en neem zelf potloden mee. Download hier de werkbladen

Mogen kleuters naast de beeldentuin ook het museum bezoeken?

Ja, dat mag zeker. We raden aan dit in kleine groepjes met begeleider te doen. Er staan twee nieuwe leskaarten voor binnen in het museum op de website. Ook ideaal als het regent. Download hier de twee Doe & Ontdek kaarten met een leuke Van Gogh-bingo en een leskaart bij het 'ei' van Brancusi.

Liggen de lestassen van 'Zwaan' klaar als we met kleuters op bezoek komen?

De lestassen bij het kleuterprogramma Zwaan zoekt een vriendje liggen voor jullie klaar. Mocht dit onverhoopt toch niet zo zijn, dan kunnen de collega's van de ontvangstbalie ze er gemakkelijk bij pakken.