Wanneer?

Vanaf Tot en met Tijd
19 jul 2018 9 sep 2018 10:00 - 17:00

Verhalen als inspiratie

Verhalen en literaire thema's vormen een bron van inspiratie voor het werk van Odilon Redon (1840 - 1916). Naast kunstenaar, is hij ook actief als schrijver en maakt hij zelf muziek. In zijn kunstwerken kun je verhalen herkennen, of verzin er zelf een mooi verhaal bij! Imme Dros start de verhalenestafette met het eeuwenoude verhaal over de cycloop Polyphemus, prachtig te herkennen in het schilderij Le cyclope van Odilon Redon.

1. Imme dros - Odilon redon, le cylope, c. 1914

 Schrijver Imme Dros start de estafette hieronder:

Doe mee aan de verhalenestafette 

Jij doet toch ook mee? Nog geen idee wat je moet kiezen? In onze collectiezoeker (hier dus) vind je ruim 3.500 kunstwerken om uit te kiezen. Verras ons met verhalen die goed passen bij de kunstwerken, of verzin zelf een spannend verhaal van max. 200 woorden. Je mag het schrijven, voorlezen of er een filmpje van maken. Stuur je inzending naar verhalen@krollermuller.nl, dan plaatsen wij je verhaal in de estafette! 

2. leerling, isk het streek - jean metzinger, jonge vrouw met gitaar, februari 1924

Jonge vrouw met gitaarJonge vrouw met gitaar

Het was  tijdens de eerste wereld oorlog. Heel veel mensen waren in paniek. Een jonge mooie vrouw zat onder de boom met heel veel planten om haar heen. Ze was muziek aan het maken. Het instrument waarmee ze muziek maakte was een gitaar. Haar hobby was muziek maken. Haar man was een soldaat. Hij was in de oorlog om het leven gekomen. Ze voelde zich heel eenzaam. Daarom was ze heel verdrietig.