Zwaan prentenboekenTaalontwikkeling en leesplezier

De VoorleesExpress is een landelijk project, voor  kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand. Vrijwilligers lezen wekelijks thuis voor en werken samen met de ouders  aan taalontwikkeling en leesplezier. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis.

Het Kröller-Müller Museum geeft jaarlijks alle kinderen van VoorleesExpress Arnhem jaarlijks een gratis prentenboek van Zwaan.

Zwaan zoekt een vriendje en Bereslim

Bereslim ontwikkelde samen met het Kröller-Müller Museum een digitale versie van het prentenboek Zwaan zoekt een vriendje. Frank Groothof sprak de teksten in. Scholen en ouders kunnen het boek als animatiefilm bekijken op de website van museum en op het platform van Bereslim. Binnen het Schoolpakket Bereslim is er ook een interactieve versie beschikbaar voor bibliotheken, kinderopvang en peuterspeelzalen.

Geef je op als vrijwilliger

De VoorleesExpress is altijd op zoek naar vrijwilligers die willen voorlezen. Bezoek de website van de VoorleesExpress Arnhem voor informatie en schrijf je in!

Naar de VoorleesExpress