workshop Van Gogh stillevenOuderen ontmoeten Van Gogh

Samen met het Van Gogh Museum ontwikkelden wij twee creatieve workshops over het werk en leven van Vincent van Gogh, speciaal bedoeld voor kwetsbare ouderen (70+). De workshops maakten deel uit van het project Kunst Maakt de Mens (2014-2017) en worden op veler verzoek nog steeds aangeboden. Je hoeft hiervoor niet naar het museum te komen, wij komen naar jou toe!

Workshop Een ontmoeting met Van Gogh

Onder het genot van een kop koffie of thee komen de deelnemers alles te weten over de bijzondere schilder Vincent van Gogh en zijn beroemde kunstwerken. Daarna mogen ze zelf aan de slag! We werken met houtskool en waskrijt, bedenken poëtische titels bij abstracte tekeningen en bewonderen elkaars creaties. Dit alles met een goede dosis humor en professionele begeleiding van een kunstenaar. Je hoeft geen geboren tekenaar te zijn, iedereen kan meedoen.

Workshop De brieven van Vincent van Gogh

Vincent van Gogh was niet alleen een beroemd schilder, hij was ook een echte woordkunstenaar. Hij schreef honderden brieven over zijn keuzes, strubbelingen en passies. In deze workshop maken de deelnemers kennis met zijn meest spraakmakende brieven. Laat je tijdens deze workshop inspireren door de prachtige woorden van Vincent: schrijf zelf een brief en maak een echt schilderij naar aanleiding van een beeldend citaat uit één van zijn brieven.

Workshop Brieven van Van GoghPraktische informatie

Wanneer: de workshops worden gegeven van november tot april, op basis van beschikbaarheid van onze externe workshopdocent.
Aantal deelnemers: max. 12 deelnemers + 3 vrijwilligers die meedoen en meehelpen tijdens de workshop
Duur: 1,5 uur.
Kosten: € 230 inclusief materiaal, excl. BTW. Eventueel reiskosten bij een locatie > 100 km van het museum.
Goed om te weten: als locatie verzorg je zelf de koffie en thee, vrijwilligers en een optimale opstelling (liefst een U-vorm van tafels).

Workshop aanvragen