Wanneer?

Vanaf Tot en met Tijd
23 jun 2018 23 jun 2018 11:00 - 16:00

ZwaanOntmoeting

Kom ook naar de allereerste Zwaan zoekt een vriendje-familiedag! De familiedag wordt georganiseerd in samenwerking met Vluchtelingenwerk OostNederland. Thema van deze dag is ‘ontmoeting’: met Zwaan, maar ook met elkaar; met oude en nieuwe vrienden. Een prachtige gelegenheid om het museum samen te ontdekken, Zwaan in het echt te zien en andere culturen te ontmoeten.

Programma

  • Muzikanten en Zwaan-fans Jan-Paul van der Hoeven en Peter van Gestel spelen voor de gelegenheid samen met Muhammed Shekh Sleem, een Syrische muziekleraar en multi-instrumentalist
  • Kom luisteren naar Omar Nahas, die op zijn vlucht uit Syrië kleine objecten verzamelde en hier prachtig over kan vertellen
  • Met Kröller-Müller’s Filosofeerteam maak je een (reuzen)vriendje voor Zwaan
  • een team van Afghaanse vliegeraars helpt je bij het maken van een feestelijke vlieger
  • Illustrator Ingi Jensson signeert en laat zien hoe hij Zwaan en andere kunstwerken ‘tot leven wekt’
  • Speciale sessie van Bekend maakt Bemind. In Marta Pan’s Amfitheater vertelt een vluchteling haar persoonlijke verhaal.

Zwaan prentenboekZwaan zoekt een vriendje

Zwaan (geïnspireerd op Drijvende sculptuur, Otterlo van Marta Pan) groeide de afgelopen jaren uit tot een heuse kinderfavoriet. Het personage speelt samen met haar vriendjes de hoofdrol in een reeks prentenboeken, een animatiefilm én een succesvol educatief programma van het museum. 

VoorleesExpress Arnhem

Speciale gast op deze familiedag zijn kinderen en vrijwilligers van VoorleesExpress Arnhem (een landelijk project dat in Arnhem wordt uitgevoerd door Vluchtelingenwerk Oost-Nederland). De Het Kröller-Müller Museum is maatschappelijk partner van dit project en doneert elk jaar een honderdtal prentenboeken van Zwaan. Deze samenwerking vormt de aanleiding voor deze speciale dag. Steeds meer kinderen gaven aan dat ze Zwaan graag eens in het echt zouden willen zien. Dankzij een financiële bijdrage van Nysingh Advocaten en Notarissen wordt deze wens nu werkelijkheid.

Praktische informatie

De familiedag is gratis met een geldig entreeticket. Reserveren voor de activiteiten is niet nodig.