menu sluiten

Kröller-Müller Museum: tentoonstellingen

Wat is er te zien in het Kröller-Müller Museum? Op onze tentoonstellingspagina vind je altijd een actueel overzicht van tijdelijke en vaste tentoonstellingen. Zo kun je voorafgaand aan je bezoek uitstippelen wat je zoal wil zien. Of kom je speciaal voor een specifieke tentoonstelling naar het museum? Je bent het hele jaar van harte welkom, bijvoorbeeld om topstukken van moderne meesters te ontdekken. Vincent van Gogh, Claude Monet, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Dat zijn maar een aantal namen die je in de vaste Kröller-Müller Museum tentoonstelling voorbij ziet komen. Daarnaast bieden we regelmatig wisselende tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars. Tot slot kun je het hele jaar door rondstruinen in de beeldentuin, midden op de Veluwe. Kom je een kijkje nemen?

Naar alle tentoonstellingen

Onze vaste moderne kunst tentoonstellingen

Een verzameling van ruim 20.000 werken met veel topstukken van moderne meesters. Zoiets vind je nergens. Maar wel in het Kröller-Müller Museum: hét museum voor moderne kunst. In onze vaste moderne kunst tentoonstellingen vind je zowel schilderijen als beelden van moderne kunstenaars. Zo kom je oog in oog te staan met Vincent Van Goghs kunstwerken in de Van Gogh galerij. Deze collectie is de op-één-na-grootste Van Goghcollectie ter wereld met bijna 90 schilderijen en meer dan 180 werken op papier. Daarnaast kom je tijdens je bezoek diverse Claude Monet schilderijen tegen. Andere moderne meesters die een vast plekje hebben in onze moderne kunst tenoonstellingen zijn: Pablo Picasso, Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld. Dus, ben je op zoek naar een indrukwekkende tentoonstelling met moderne kunst? Breng een bezoek aan het Kröller-Müller Museum. 

Meer over onze moderne kunst tentoonstellingen

Hedendaagse beeldende kunst tentoonstellingen

Ook voor hedendaagse beeldende kunstenaars is er plek in het Kröller-Müller Museum. Denk aan hedendaagse kunstenaars zoals Roni Horn en Ger van Elk. De werken van beide kunstenaars zijn te zien in de vaste tentoonstellingen. Daarnaast kun je genieten van steeds wisselende tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars. Ga naar het overzicht van de actuele tentoonstellingen.

Meer over onze hedendaagse kunst tentoonstellingen

Beeldentuin: een openlucht tentoonstelling met beeldende kunst

25 hectare met ruim 160 sculpturen. Heb je ooit zo’n grote openlucht tentoonstelling met beeldende kunst gezien? Waarschijnlijk niet, want de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum is één van de grootste beeldentuinen van Europa. Je vindt hier een vaste collectie aan beeldende kunst en architectuur. Werken van grote, beeldbepalende kunstenaars staan hier te schitteren. Vier seizoen per jaar. Geniet van de prachtige natuur en laat je inspireren door kunst van onder anderen Aristide Maillol, Auguste Rodin, Jean Dubuffet, Marta Pan, Pierre Huyghe, Aldo van Eyck en Gerrit Rietveld. Echt de moeite waard! 

Variatie aan tentoonstellingen: schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur

Op zoek naar een tentoonstelling met schilderkunst, beeldhouwkunst of architectuur? Bij het Kröller-Müller Museum haalt iedere kunstliefhebber zijn hart op. Het museum biedt zóveel variatie dat je nooit uitgekeken raakt. Plan je museumbezoek vandaag nog en koop online alvast je tickets. Tot gauw!