1. Rugzakken, grote tassen en paraplu’s mogen niet mee naar binnen. Je kunt ze afgeven bij de garderobe. Dit om te voorkomen dat je per ongeluk een kunstwerk beschadigt.
2. Je mag de kunstwerken in het museum en de beelden in de tuin niet aanraken, tenzij duidelijk staat vermeld dat het wel mag.
3. Je mag fotograferen in het museum maar alleen zonder flits en zonder statief/selfiestick.
4. Je mag in de museumzalen schrijven of tekenen, maar alleen met (kleur)potlood of ballpoint. Je mag niet tegen de muur schrijven. Op de grond zitten is alleen toegestaan als het niet te druk is.
5. Je mag geen eten en drinken meenemen naar de museumzalen en het restaurant. Zelf meegebracht eten en drinken mag je alleen nuttigen in de garderobe en in de beeldentuin (met het overdekte Rietveldpaviljoen). Vrouwen kunnen hun kind borstvoeding geven in het museum, maar niet in de tentoonstellingsruimtes. Als service biedt het museum ook een aparte ruimte aan.
6. Roken is in het hele museum verboden, ook in het restaurant.
7. Laat kinderen niet rennen, stoeien of schreeuwen.
8. Je mag zelf een rondleiding geven maar met maximaal 20 personen. Zo blijven de zalen ook toegankelijk voor andere bezoekers. Een fluisterset (headset) is verplicht in de periode van 1 maart tot en met 31 oktober.
9. (School)groepen met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar of jonger moeten altijd worden begeleid door een volwassene.
10. Honden zijn niet toegestaan in het museum en de beeldentuin, blindengeleidehonden uitgezonderd. Het museum is uiteraard toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar Segways zijn alleen toegestaan in de beeldentuin.
11. Volg aanwijzingen van onze medewerkers altijd op.