Als kunst je lief is

Ontdek in één tentoonstelling 80 belangrijke aanwinsten voor 40 musea!

Als kunst je lief is toont 80 belangrijke kunstwerken uit meer dan 40 musea in Nederland. De werken – die allemaal in de laatste tien jaar met steun van de Vereniging Rembrandt zijn verworven – worden voor één keer bijeengebracht, exclusief in het Kröller-Müller Museum. De tentoonstelling is te zien van 30 september 2018 tot en met 3 februari 2019.

Koop nu je ticket

Een feest van onverwachte ontmoetingen

De tentoonstelling is een feest van onverwachte ontmoetingen: van een drieduizend jaar oud Egyptisch beeld uit het Allard Pierson Museum in Amsterdam tot een schilderij van Neo Rauch uit Museum de Fundatie in Zwolle dat twee jaar geleden nog in het atelier van de kunstenaar stond. Door onverwachte combinaties nodigt de tentoonstelling uit tot verkennend wandelen, tot zien en vergelijken. 

“Ik vind het belangrijk dat werken iets met elkaar aangaan. Als dat niet gebeurt, dan zit er geen gevoel in.”
— Maarten Spruyt, vormgever van de tentoonstelling
“Wie dacht dat de Collectie Nederland af was, heeft het mis.”
— Peter Hecht, samensteller van de tentoonstelling

Publieksactiviteiten en publicatie

Tijdens de tentoonstelling zijn er lezingen in het Kröller-Müller Museum en satellietpresentaties door heel Nederland. Of kom naar een van de exclusieve avondopenstellingen met theatervoorstelling in december. Kijk in de agenda voor een volledig overzicht.

Bij de tentoonstelling is een speciale uitgave van het Bulletin van de Vereniging Rembrandt verschenen. Peter Hecht, gastconservator van de tentoonstelling, schreef het boekje De Collectie Nederland is niet af, een scherp en vurig pleidooi voor het blijven verzamelen. Beide publicaties zijn te koop in de museumwinkel en de webshop via de bovenstaande links.

Openingstijden

Open:
Dinsdag t/m zondag en feestdagen* van 10.00 tot 17.00 uur. (*Feestdagen: Pasen, Hemelvaartsdag, Pinksteren, Kerst, Koningsdag 27 april, Bevrijdingsdag 5 mei)
De beeldentuin is open tot 16.30 uur.

Gesloten:
Maandag en 1 januari. 

Adres

Kröller-Müller Museum
Houtkampweg 6
6731 AW Otterlo
info@krollermuller.nl
0318 591 241

Afbeeldingen: Roni Horn, Opposites of white, 2006-2007, Kröller-Müller Museum, foto: Marjon Gemmeke; Neo Rauch, Gewitterfront, 2016, Museum de Fundatie, Zwolle; Cornelis Cornelisz. Buys II, Jacob trekt bij Laban weg, circa 1535, Stedelijk Museum, Alkmaar; Theo van Doesburg, Contra-compositie VII, 1924, Museum De Lakenhal, Leiden; Lawrence Alma-Tadema, Entrance of the theatre, 1866, Fries Museum, Leeuwarden; Egypte (anoniem), Egyptisch vrouwenbeeld, 1500-1450 v. Chr., Allard Pierson Museum; Andries Dirk Copier, Likeurkaraf, 1930, Nationaal Glasmuseum, Leerdam

Volg ons op

Hoofdbegunstigers