menu sluiten

Als kunst je lief is

Ontdek in één tentoonstelling 80 belangrijke aanwinsten voor 40 musea!

Als kunst je lief is toont 80 belangrijke kunstwerken uit meer dan 40 musea in Nederland. De werken – die allemaal in de laatste tien jaar met steun van de Vereniging Rembrandt zijn verworven – worden voor één keer bijeengebracht, exclusief in het Kröller-Müller Museum. De tentoonstelling is te zien van 30 september 2018 tot en met 3 februari 2019.
Koop nu je ticket
“Een groot hart voor kunst”
— De Telegraaf
“In de tentoonstelling Als kunst je lief is laat het Kröller-Müller Museum nu zien hoe belangrijk de Vereniging Rembrandt voor het Nederlandse kunstbezit is.”
— Elsevier
“Kijken, kijk en kopen”
— Het Financieele Dagblad

Een feest van onverwachte ontmoetingen

De tentoonstelling is een feest van onverwachte ontmoetingen: van een drieduizend jaar oud Egyptisch beeld uit het Allard Pierson Museum in Amsterdam tot een schilderij van Neo Rauch uit Museum de Fundatie in Zwolle dat twee jaar geleden nog in het atelier van de kunstenaar stond. Door onverwachte combinaties nodigt de tentoonstelling uit tot verkennend wandelen, tot zien en vergelijken. 

“Ik vind het belangrijk dat werken iets met elkaar aangaan. Als dat niet gebeurt, dan zit er geen gevoel in.”
— Maarten Spruyt, vormgever van de tentoonstelling
“Wie dacht dat de Collectie Nederland af was, heeft het mis.”
— Peter Hecht, samensteller van de tentoonstelling

Publieksactiviteiten

Tijdens de tentoonstelling zijn er lezingen in het Kröller-Müller Museum en satellietpresentaties door heel Nederland. Of kom naar een van de exclusieve avondopenstellingen met theatervoorstelling in december. Kijk in de agenda voor een volledig overzicht.