Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Onze collectie maakt deel uit van de Rijkscollectie. Daarom krijgt het Kröller-Müller Museum, samen met 25 andere musea, ondersteuning van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het museum ontvangt een exploitatiesubsidie. Lees meer over cultuursubsidie door de Overheid.

 

 

 

 

 

 

VriendenLoterij

Sinds 1998 is het Kröller-Müller Museum beneficiënt van de VriendenLoterij. Het museum ontvangt jaarlijks een bedrag waarmee het belangrijke aankopen kan doen die de collectie aanvullen en verrijken. Het museum ontvang jaarlijks een bijdrage van ongeveer 1.050.000 euro. Het museum verwierf dankzij deze langjarige steun onder meer in 2012 het schilderij Vincent (1915) van Vilmos Huszár (1884-1960), een eerbetoon aan de door hem zo bewonderde Van Gogh, en in 2014 het in hardsteen gehakte Tempeltje van het dagelijks leven (1986) van Pjotr Müller (1947).  De meest recente aankopen zijn Opposites of White (2006-2007 ) van Roni Horn (samen met het Mondriaan Fonds en de Rembrandt Vereniging) , 4 futuristische tekeningen van Oleksandr Bohomazov en Paravento con linea di velocità (Screen with speedline) van Giacomo Balla uit 1916-1917. De aankoop van Giacomo Balla werd ook gesteund door de Vereniging Rembrandt.

 

 

 

 

 

 

Het Helene-Kröller-Müller Fonds

Het Helene Kröller-Müller Fonds is in 2013 op initiatief van politicus Alexander Pechtold en actrice Johanna ter Steege opgericht. Uit liefde voor het mooiste museum van Nederland: het Kröller-Müller Museum. Het fonds is voor particulieren en bedrijven die de collectie en het museum een warm hart toedragen. Sinds de oprichting in 2013 tot heden heeft het Helene Kröller-Müller Fonds voor bijna 2.000.000 euro bijgedragen aan educatieve projecten, restauraties en tentoonstellingen in het Kröller-Müller Museum.