Conservator Renske Cohen Tervaert introduceert de tentoonstelling Het leven getekend. Werk op papier 1850-1950 en gaat in op de verzamelgeschiedenis van werk op papier als onderdeel van de collectie. Een mooie selectie tekeningen wordt uitgelicht en uitgebreid besproken. Conservator in opleiding Rachelle van den Broek vertelt de achtergronden bij Les Parisiens. Karikaturen van Honoré Daumier.

Het leven getekend. Werk op papier 1850-1950

De tentoonstelling Het leven getekend toont een selectie uit de meer dan 4.500 tekeningen, pastels, aquarellen en prenten uit de rijke collectie waarvan er veel zelden worden getoond. Een unieke presentatie van honderdvijftig zeer gevarieerde werken op papier die een inkijkje geven in het leven in de late negentiende en begin twintigste eeuw.

Les Parisiens. Karikaturen van Honoré Daumier

De Franse kunstenaar Honoré Daumier (Marseille 1808 - Valmondois 1879) is één van de belangrijkste karikaturisten van de negentiende eeuw. Als thematiek voor zijn werk gebruikt hij de politieke en sociale ontwikkelingen van zijn tijd. De tentoonstelling toont in zo'n dertig prenten hoe Daumier op een onverbloemde en humoristische wijze de handel en wandel verbeeldt van zijn eigenzinnige tijdgenoten.

Aanmelden

De lezing is gratis voor iedereen met een geldig ticket voor park en museum. Wel graag aanmelden via info@krollermuller.nl onder vermelding van 'lezing' en datum.

Op 19 januari 2020, van 14.00 tot 14.45 uur, wordt deze lezing herhaald.

De tentoonstelling Het leven getekend komt mede tot stand met steun van Dirkzwager.

 
 
 
 
 
 
 
 
Beeld: Jozef Israëls, Koffiedrinkende vrouw, circa 1902