Art Rocks museumronde Kröller-MüllerWaar de deelnemers van deze muziekcompetitie normaal gesproken optreden voor een publiek terwijl ze naast hun gekozen kunstwerk staan, moest het dit jaar, vanwege Covid-19, anders opgelost worden. Art Rocks presenteert in samenwerking met BNNVARA een online editie Art Rocks: hoe klinkt een kunstwerk. Vanuit je woonkamer kun je straks nieuwe muziek ontdekken en toch nog een beetje kunst en cultuur snuiven. In de 14 afleveringen neemt Cesar Majorana je mee in het museum en spreekt met ambassadeurs Kovacs, S10 en Sef. Ook jureren zij in de online museumrondes, samen met museumprofessionals. 

Over Art Rocks en de museumronde

Hoe klinkt een van Gogh of wat is de soundtrack van een Frida Kahlo kunstwerk? Art Rocks brengt al vijf edities lang jongeren en  kunst succesvol bij elkaar, door middel van muziek. De competitie daagt muzikanten uit om een muzikale vertaling te maken van een kunstwerk. Honderden muzikanten veranderden wereldberoemde kunstwerken tot catchy popliedjes, emotionele rap tracks en feministische ballads. Uiteindelijk mochten 88 deelnemers voor hun gekozen kunstwerk, in een van de 14 aangesloten musea, optreden.

De museumrondes Art Rocks: Hoe klinkt een kunstwerk worden vanaf 13 april in samenwerking met BNNVARA, uitgezonden via NPO2 Extra en via artrocks.nl. Deelnemers strijden voor een plekje in de finale in Paradiso. De finale is te zien op 8 mei om 23:30 op NPO3. De winnaar van Art Rocks krijgt een mooi prijzenpakket met o.a. een geldprijs van € 1000,- en studiotijd in de Wisseloord studios.

Kijk voor het volledige uitzendschema van alle museumrondes en de finale op www.artrocks.nl.

Afbeeldingen: Louise Nevelson, Sky cathedral III, 1959 / Claude Monet, Le bateau-atelier, 1874