Op 5 februari ontvingen tijdens het BankGiro Loterij Goed Geld Gala 2020 in het Naturalis Biodiversity Center in Leiden het Van Gogh Museum, Rijksmuseum, Mauritshuis en Kröller-Müller Museum gezamenlijk een bedrag van € 8.747.561. Op deze wijze maakt de BankGiro Loterij aankopen, tentoonstellingen en educatieve activiteiten van deze musea mogelijk.
Lisette Pelsers, directeur Kröller-Müller Museum: 'Wij zijn heel blij met deze royale en onmisbare bijdrage van de BankGiro Loterij, waarmee het Kröller-Müller substantiële aankopen kan doen. De bijdrage die wij krijgen via het geoormerkt werven, ruim € 187.000, besteden wij aan de restauratie van één van onze gezichtsbepalende werken in de beeldentuin: Jardin d’émail van Jean Dubuffet. Wij zien er naar uit dit werk in het voorjaar weer in volle glorie te laten zien aan ons publiek”.

De BankGiro Loterij is sinds 1999 hoofdbegunstiger van het museum. In totaal kan de loterij dankzij haar deelnemers ruim 84,3 miljoen euro verdelen. Schenkingen van de BankGiro Loterij zijn bedoeld om cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor publiek. Het Van Gogh Museum wordt sinds 1998 door de loterij gesteund en gezamenlijk organiseren ze speciale bijeenkomsten voor deelnemers van de BankGiro Loterij.

Foto: BankGiro Loterij Goed Geld Gala 2020, de 4 Rijksmusea (van links naar rechts: Mauritshuis, Van Gogh Museum, Rijksmuseum, Kröller-Müller Museum), Roy Beusker Fotografie