Salonopstelling met Fantin-Latour, Jan Sluijters en anderen

Carice van Houten heeft een salonopstelling gemaakt, met vooral werken van Henri Fantin-Latour, en daarnaast ook schilderijen van George Breitner, Isaac Israels, Jan Sluijters en Jan Veth. Carice beschouwt haar opstelling als een weemoedige en romantische collage.

Verborgen Kunstwerken

De Wereld Draait Door richt met een aantal van haar vaste gasten negen zalen in met werk uit de depots van elf Nederlandse musea. Het thema is ook dit keer: Verborgen Kunstwerken.
De negen gastconservatoren worden ieder aan een museum gekoppeld om in de depots op zoek te gaan naar verborgen kunstwerken. Elke gastconservator krijgt samen met een museum één zaal in het Allard Pierson Museum, een zaal die geheel naar de idee en smaak van de gastconservator zal worden ingericht. Het Allard Pierson Museum is het archeologiemuseum van de Universiteit van Amsterdam.

Het DWDD Pop-Up Museum wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, de BankGiro Loterij en het Amsterdams Universiteitsfonds. Het NRC Handelsblad geeft ook bij deze editie een speciale Pop-Up krant uit. Het DWDD Pop-Up Museum is geopend tot en met 22 mei 2016.

Afbeelding: Carice van Houten in het Kröller-Müller Museum, foto: Merlijn Doomernik