De Amerikaanse minimal art-kunstenaar Dan Flavin maakt sculpturen van in de handel verkrijgbare tl-buizen met wit of gekleurd licht. Het licht dat de buizen verspreiden, kleurt alles wat zich in de omgeving van het beeld bevindt – mensen, objecten en de ruimte zelf. Voor Flavin heeft licht geen spirituele betekenis. Hij beschouwt en gebruikt het als een concreet gegeven.

Binnen- en buitenruimte

Deze horizontale lichtsculptuur is permanent op de muur bevestigd. Het werk is site-specific, zoals veel van zijn sculpturen, en bestaat uit twee delen. Een kort gedeelte van twee tl-buizen met helder blauw licht hangt op een muur in het restaurant, het ultraviolette licht van de overige achttien buizen op de buitenmuur is alleen zichtbaar als het donker is. Binnen- en buitenruimte worden hierdoor met elkaar verbonden.

Persoonlijk accent

Dan Flavin geeft zijn werken vaak een persoonlijk accent door ze op te dragen aan vrienden, verzamelaars of kunstenaars. Deze lichtsculptuur heeft hij opgedragen aan Mia Visser, de in 1977 overleden vrouw van ontwerper en verzamelaar Martin Visser.