Digitale scheurkalender op smartboardCultuursnack

De Digitale Scheurkalender is speciaal ontwikkeld voor het digitale schoolbord als een leuke, vlotte en laagdrempelige kennismaking met kunst, cultuur en erfgoed. De applicatie is een 'cultuursnack', die op elk moment van de dag kan worden ingezet, ook los van een kunstproject of een gepland museumbezoek. Op deze manier is kunst niet ingewikkeld, maar krijgt het een logische plek in het lesprogramma en op het schoolbord! 

Vakoverstijgend en interactief

Door eenvoudige kijkopdrachten, filosofische vragen, interactieve spellen en creatieve verwerkingsopdrachten worden kunstwerken verbonden met andere schoolvakken zoals biologie, geschiedenis en aardrijkskunde. Kinderen en leerkrachten ontdekken samen de verrassende links tussen bijvoorbeeld Charley Toorop en het plaatselijke oorlogsmonument, en tussen klederdracht van vroeger en mode van nu bij De Storm van Bart van der Leck.

Op het speciale Digitale Scheurkalender Platform vind je alle scheurkalenders.

www.digitalescheurkalender.com

screenshot digitale scheurkalenderWinnaar Museumeducatieprijs 2015

De Digitale Scheurkalender won in 2015 de Nationale Museumeducatie Prijs van de Museumvereniging. Met de prijs is een spiksplinternieuw platform ontwikkeld waar je kalenders bekijkt of zelf kunt maken. Meer informatie: www.digitalescheurkalender.com

Lees het nieuwsbericht over de Museumeducatie Prijs

Foto's: groep 5/6 van Basisschool de Kleine Prins, Ede. Fotograaf: Wieneke Hofland.