Kunst en taal

De digitale scheurkalender Kunst en taal is speciaal ontwikkeld voor Internationale Schakelklassen (ISK's). De kalender biedt een laagdrempelige kennismaking met kunst en cultuur aan de hand van thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren met een migratieachtergrond. Door een verrassende ontmoeting met kunst in de klas, draagt de kalender bij aan zinvolle taalverwerving en taalplezier binnen ISK’s.

Digitale Scheurkalender ISKGespreksstarter

Het gebruik van de kalender is gratis voor alle Internationale Schakelklassen. De kalender bevat thema’s als vriendschap, eten, leren, verzamelen, dieren en beroepen. Elk thema heeft een kunstwerk uit de collectie van het Kröller-Müller Museum als startpunt. Je kunt de kalender gebruiken als gespreksstarter, als onderdeel van je lesstof of als vertrekpunt voor een creatieve opdracht. Vraag een wachtwoord aan via educatie@krollermuller.nl

Naar de digitale scheurkalender

Columns van Anwar

Anwar Manlasadoon komt uit Syrië en schrijft de column ‘Anwar burgert in’ voor De Gelderlander. Op verzoek van het museum, sprak Anwar een aantal van zijn columns in voor deze kalender.

Steun van Gemeente Ede

In 2018 startten we een pilot met ISK Het Streek uit Ede om te onderzoeken hoe we jongeren die nieuw zijn in Nederland op een laagdrempelige manier kunnen laten kennismaken met de Nederlandse taal en cultuur. Samen ontwikkelden we een lessenserie voor op school in combinatie met een bezoek aan het museum. Dankzij een genereuze bijdrage van Gemeente Ede kreeg de pilot een meerjarig vervolg. Hiermee kon de kalender worden uitgebreid en gedeeld met alle ISK’s in Nederland. In het najaar van 2020 delen we ook onze tips voor het organiseren van een museumbezoek voor ISK’s. Houd onze website in de gaten voor updates.