Digitale Scheurkalender

Woordenschat

De digitale scheurkalender Woordenschat is speciaal ontwikkeld voor taalvrijwilligers en hun cursisten met een migratieachtergrond. De kalender biedt een laagdrempelige kennismaking met kunst en cultuur aan de hand van verschillende thema’s. Door een verrassende ontmoeting met kunst in de taalles, draagt de kalender bij aan zinvolle taalverwerving en taalplezier.

Gespreksstarter

Het gebruik van de kalender is gratis. De kalender bevat thema’s als vriendschap, eten, leren, verzamelen, dieren en beroepen. Elk thema heeft een kunstwerk uit de collectie van het Kröller-Müller Museum als startpunt. Je kunt de kalender gebruiken als gespreksstarter of als onderdeel van de lesstof.

Vraag een wachtwoord aan via educatie@krollermuller.nl

Naar de Digitale Scheurkalender

Columns van Anwar

Anwar Manlasadoon komt uit Syrië en schrijft de column ‘Anwar burgert in’ voor De Gelderlander. Op verzoek van het museum, sprak Anwar een aantal van zijn columns in voor deze kalender.

Samenwerking

Deze Digitale Scheurkalender is ontwikkeld in samenwerking met de Taalcoaches en Taalmaatjes van VluchtelingenWerk. Dankzij een genereuze bijdrage van Gemeente Ede is deze kalender tot stand gekomen.

Museumbezoek

In het voorjaar van 2021 delen we ook onze tips voor het organiseren van een verassend museumbezoek met nieuwkomers. Houd onze website in de gaten voor updates.