Contentverrijking

Sinds de nieuwe de website en de lancering van de collectiezoeker werken we aan ‘contentverrijking’. We willen meer context bieden, meer verbanden laten zien en hierdoor meer inspiratie, beleving en interactie geven. Met als doel de presentatie van de collectie verbeteren. 

Verhalen die verteld moeten worden
Een andere wens, ook vanuit ons publiek, is het in beeld brengen van de belangrijke momenten uit de geschiedenis van het echtpaar Kröller-Müller, de collectie en het museum.

Door middel van ‘storytelling’ wordt in de Tijdlijn het verhaal achter de werken verteld vanuit het perspectief van de directeuren van het Kröller-Müller Museum.

Dit geeft inzicht in de visie van Helene en haar opvolgers en motiveert hun keuzes voor de kunstenaars en architecten waarmee zij hebben samengewerkt.

Toegankelijk voor een groot publiek
Met behulp van een tijdlijn zoals we die kennen van Facebook, worden personen, handelingen, plaatsen en objecten met elkaar in verband gebracht.

Er ontstaat een beeldverhaal waarbij men via de personen, objecten, gebeurtenissen enzovoort steeds kan ‘doorlinken’ naar een volgend onderwerp, voor meer verdieping of voor een andere invalshoek binnen de verhaallijn.

Een digitaal makkelijk toegankelijk web, dat de mooie verhalen over en rond de kunstwerken en het museum vertelt en verbindt.

Onderzoek

De inhoudelijke basis voor de tijdlijn is aanwezig: de biografieën van Anton en Helene, het nieuwe collectieboek en de structuur en informatie uit eerdere educatieve presentaties.

Het idee is om de gebeurtenissen te laten zien die van grote betekenis zijn voor collectie en museum. Maar ook de meer persoonlijke, opvallende en karakteriserende momentopnamen.

Vanuit deze basis is gestart met de lancering van de eerste twee verhaallijnen: ‘Helene Kröller-Müller’ en de ‘Oorlogsjaren’. Door middel van kunst- en historisch onderzoek voegen we steeds nieuwe verhalen toe aan de geschiedenis. 

Naar de Tijdlijn

Een tijdlijn is nooit af
Gedurende het jubileum jaar willen we graag opeenvolgend de andere periodes ontsluiten. Maar dit vraagt veel onderzoek en mankracht. Om dit waar te maken hebben we jouw steun nodig. De kosten voor dit project worden geraamd op € 75.000.

Verwacht na het voorjaar: de periode van Bram Hammacher ‘Ruimte voor beelden’.