Op vrijdag 14 en zaterdag 15 december organiseert het Kröller-Müller Museum twee exclusieve avondopenstellingen rond de tentoonstelling Als kunst je lief is. Het programma omvat een walking dinner, een inleiding op de tentoonstelling en als ‘toetje’ de theatrale voorstelling Uit verdriet geboren van Julika Marijn.

De tentoonstelling Als kunst je lief is toont 80 belangrijke kunstwerken uit meer dan 40 musea in Nederland. De werken – die allemaal in de laatste tien jaar met steun van de Vereniging Rembrandt zijn verworven – worden voor één keer bijeengebracht, exclusief in het Kröller-Müller Museum. De tentoonstelling is een feest van onverwachte ontmoetingen: van een drieduizend jaar oud Egyptisch beeld uit het Allard Pierson Museum in Amsterdam tot een schilderij van Neo Rauch uit Museum de Fundatie in Zwolle dat twee jaar geleden nog in het atelier van de kunstenaar stond. Door onverwachte combinaties nodigt de tentoonstelling uit tot verkennend wandelen, tot zien en vergelijken.

De voorstelling Uit verdriet geboren van Julika Marijn is een persoonlijke zoektocht naar Helene Kröller-Müller. Julika Marijn duikt op speelse en brutale wijze in het leven van Helene Kröller-Müller (1869-1939). Een power vrouw avant la lettre die als een van de eersten veel werk kocht van Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Bart van der Leck. Noordhollands Dagblad: “Schoonheid van een voorstelling is Uit Verdriet Geboren...fascinerend solotoneel…glimlach van zacht geluk.”

Programma

18.00 uur                Welkom, inleiding op tentoonstelling, walking dinner
19.00 uur                Bezoek tentoonstelling
20.00 uur                Koffie en dessert
20.30 uur                Start voorstelling Uit verdriet geboren (duur: 80 minuten)
21.50 uur                Afsluitend drankje
22.15 uur                Einde van de avond

Tickets zijn te koop via de website van het museum: www.krollermuller.nl/avond of klik hier.