Wanneer?

Vanaf Tot en met Tijd
25 mei 2024 25 mei 2024 11:30 - 12:00
25 mei 2024 25 mei 2024 14:00 - 14:30

Bezoekers bij 'Caféteras bij Nacht'

Hoe komt het Kröller-Müller Museum aan zo’n grote en mooie collectie werken van Vincent van Gogh? Welke kunstwerken kocht Helene Kröller-Müller aan? Wanneer begon haar liefde voor de werken van Vincent van Gogh? 

Speciaal voor de Canondagen geeft conservator Renske Cohen Tervaert een expertlezing over Vincent van Gogh in het Kröller-Müller Museum. Duik samen met haar in de geschiedenis van het museum, het ontstaan van de collectie en de bijzondere, spirituele band die Helene Kröller-Müller voelde met de werken van Vincent van Gogh. De sleutelstukken uit het canonvenster van Vincent van Gogh komen aan bod en er is uiteraard ook ruimte voor vragen uit het publiek!

Praktische informatie

Tijden: 11.30 – 12.00 uur & 14.00 – 14.30 uur
Kosten: deelname aan de lezing is gratis met een geldig toegangsbewijs. Aanmelden is niet nodig.
Locatie: Aula in het Kröller-Müller Museum

Canon van Nederland

In de Canon van Nederland vind je belangrijke personen, voorwerpen en gebeurtenissen die samen het verhaal van de historische en culturele ontwikkeling van Nederland laten zien. Het Kröller-Müller Museum selecteerde acht kunstwerken van Vincent van Gogh die aansluiten bij het canonvenster over Vincent van Gogh. Bekijk de sleutelstukken uit onze collectie op de website van de Canon van Nederland. Tijdens de canondagen organiseren verschillende canoninstellingen uit het hele land activiteiten waarbij de vensters en sleutelstukken uit de Canon van Nederland centraal staan.