Het Kröller-Müller is trots op de uitgave van een STOER kunstboek voor kinderen vanaf negen jaar, in samenwerking met uitgeverij Leopold. Een keur aan kinderboekenauteurs, stoere Nederlanders en medewerkers uit het Kröller-Müller Museum laten kunst op een andere manier beleven. Door fantasievolle en persoonlijke verhalen, met een spannend kijkje achter de schermen en geïnspireerd door de prachtige natuur.

In het boek staan verhalen en gedichten van bekende kinderboekenauteurs, zoals Tonke Dragt, Lydia Rood, Harrie Geelen, Paul van Loon, Jochem Myjer, Gideon Samson en Harmen van Straaten, maar ook  van stoere kunstliefhebbers, zoals kampioen roofvissen Willem Stolk, politiedeskundige Ellie Lust en schaatskampioen Kaj Verbij. Een bijzondere rode draad vormen de bijdragen van de medewerkers van het museum. Onder andere directeur Lisette Pelsers, Frank Meijerink (hoofd techniek), Susanne Kensche (restaurator) en Herbert van der Lugt (medewerking beveiliging) delen verborgen verhalen en museumgeheimen.

Ga op avontuur en ontdek een mysterieuze kat, een reus met één oog en een rockende gitaarspeler, maar ook hoe je een kunstwerk van 1500 kilo op zijn plek krijgt en waarom de lijnen van die beroemde tuin in de loop der jaren een paar centimeter opschoven. Met de wandelkaart van Jan Rothuizen en zijn zoon Augustus vind je een bronzen boom, zie je waar de bliksem steeds inslaat en waar de das over het hek kruipt. En beklim eens de doodlopende trap, als je durft!

Hoe kun je naar kunst kijken? Wat kun je erbij voelen of fantaseren? Hoe wordt een museumbezoek spannend? Het Stoere Kunstboek is een eyeopener voor iedereen die denkt dat kunst stoffig of ingewikkeld is. Het zet aan tot ontdekken, fantaseren én het zelf maken van kunst. Voor stoere jongens en meiden, van 9 tot 99 jaar!