Directeur Lisette Pelsers neemt cheque in ontvangstHet Kröller-Müller Museum is zeer verheugd over de ontvangst van een belangrijke bijdrage van de VriendenLoterij. Op 21 februari 2023 ontving het museum tijdens een verrassingsbezoek van medewerkers van de VriendenLoterij een cheque van € 8.902.371 voor vier beneficiënten: het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum, het Mauritshuis en het Kröller-Müller Museum.

De VriendenLoterij maakt aankopen voor het museum mogelijk. Zo werd dit jaar onder andere Future Sarcophagus (2020) van Candice Lin aangekocht. Dit werk was eerder dit jaar in de tentoonstelling Botanischer Wahnsinn te zien.

Candice Lin, Future Sarcophagus, 2022. Foto: Marjon GemmekeDe BankGiro Loterij was sinds 1999 hoofdbegunstiger van het museum, sinds 2021 heet de cultuursponsor VriendenLoterij. Schenkingen van de VriendenLoterij zijn bedoeld om cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor publiek.

 

Afbeeldingen: Directeur Lisette Pelsers neemt de cheque in ontvangst / Candice Lin, Future Sarcophagus, 2020. Foto: Marjon Gemmeke