Alt tekst foto: Directeur Frits de Vogel ontvangt de cheque van de Vriendenloterij. Medewerkers van het museum en kunstenaar Andy Holden vieren mee, bij de drie aangekochte kunstwerken ‘Auguries’ van de kunstenaar in de beeldentuin.

Het Kröller-Müller Museum is zeer verheugd over de ontvangst van de belangrijke bijdrage van de VriendenLoterij. Afgelopen week werd een zeer royale cheque van de VriendenLoterij bezorgd. Het bedrag van maar liefst € 9.336.246 wordt naar rato verdeeld onder vier beneficianten: het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum, het Mauritshuis en het Kröller-Müller Museum.

Hans Op de Beeck, The Settlement (indoor), 2016, photo: Stella Ojala

De VriendenLoterij maakt aankopen voor het museum mogelijk. Dit jaar werden onder andere een aantal werken aangekocht die vanaf 23 maart te zien zullen zijn in de tentoonstelling Door de Bomen het Bos, waaronder The Settlement (Indoor) van Hans op de Beeck en drie Auguries van Andy Holden.

Zakelijk directeur Frits de Vogel: 'De steun van de VriendenLoterij is van grote betekenis voor het Kröller-Müller Museum. Het is dankzij hen dat het museum met regelmaat belangrijke aankopen kan doen'.

 

Directeur Frits de Vogel ontvangt de cheque van de Vriendenloterij. Medewerkers van het museum en kunstenaar Andy Holden vieren mee, bij de drie aangekochte kunstwerken Auguries van de kunstenaar in de beeldentuin / Hans Op de Beeck, The Settlement (indoor), 2016, photo: Stella Ojala