Niet met zoveel woorden brengt een grote variëteit aan kunstwerken uit de collectie van het museum bij elkaar waarin woorden, letters, zinnen en tekstfragmenten een prominente rol spelen. In haar lezing op 20 maart geeft zij een introductie op de tentoonstelling.

Ontwikkeling van taal in kunst

Met de introductie van (sjabloon)letters in het werk van kubisten gaat taal een andere rol spelen in de beeldende kunst dan voorheen. In de loop van de twintigste eeuw vormt taal voor sommige kunstenaars zelfs een wezenlijk onderdeel van hun oeuvre. Leesbaar of juist onleesbaar; getypt of met de hand geschreven; zonder betekenis of juist als politiek of sociaal statement. Aan de hand van kunstenaars in de museumcollectie worden verschillende thema’s behandeld die de ontwikkelingen illustreren. De lezing toont -net als de tentoonstelling- aan hoe veelzijdig het gebruik van taal in de kunst is.

Praktische informatie

De lezing wordt gegeven op 20 maart 2020 om 14.00 uur en is gratis voor iedereen met een geldig ticket voor park en museum. Wel graag aanmelden via info@krollermuller.nl o.v.v. 'lezing 20 maart'.

Afbeelding: Lawrence Weiner, A branch of oak; a pole of chestnut; a cord of silk; tied one to the other; & the other, 1993 (installatie 2020), foto: Marjon Gemmeke