Expertise delen

Als educatieve afdeling ontvangen wij veel verzoeken voor lezingen en workshops op maat. Indien onze agenda’s het toelaten, delen we onze expertise graag! Voor het MBO, HBO en WO bieden we 3 verschillende programma's aan die op verzoek ook gecombineerd kunnen worden.

Museumeducatie in een notendop

Zijn jouw studenten geïnteresseerd in de kracht en mogelijkheden van eigentijdse kunsteducatie? Vraag dan deze workshop aan! We vertellen over ons succesvolle kleuterproject Zwaan zoekt een vriendje, de methode Filosoferen met kunst, de Digitale Scheurkalender en nog veel meer. Daarna gaan de studenten zelf aan de slag met een praktische opdracht. Aan het eind van de workshop hebben de studenten een beeld van de educatieve visie van het museum en hebben ze ervaren hoe leuk, makkelijk én belangrijk het is om zelf met kunst aan de slag te gaan.

Duur: 1 uur
Groepsgrootte: 10 - 40 studenten
Prijs: € 120

Filosoferen met kunst

In 2005 ontwikkelde het museum de methode Filosoferen met kunst. Jaarlijks komen meer dan 10.000 kinderen naar het museum om samen met hun leerkrachten en ouders te kijken, associëren en te filosoferen bij kunstwerken. In deze lezing gaan we dieper in op de term ‘filosoferen’, waarom dit zo goed aansluit bij kunst en hoe we dit vormgeven in onze programma’s. De studenten oefenen zelf met verschillende thema’s en filosofische startvragen.

Dit programma kan desgewenst worden uitgebreid met een workshop Filosoferen op zaal, georganiseerd door ons Filosofeerteam.

Duur: 45 minuten of 2 uur incl. Filosoferen op zaal
Groepsgrootte: 10 - 40 studenten
Prijs: € 120
Prijs incl. Filosoferen op zaal is afhankelijk van de groepsgrootte

filosoferen in het museumHet museum buiten de muren

Hoe bereik je als museum eenzame ouderen, kunstenaars met een beperking of mensen met een taalachterstand? En waarom is dat belangrijk? In deze lezing geven we leerlingen inzicht in onze interactieprojecten en delen we onze ervaringen en plannen voor de toekomst. Want wat is een interactieproject eigenlijk? Hoe zet je een interactieproject op? Welke lessen heeft het museum tot nu toe geleerd? We geven een voorproefje van een van de projecten en dagen studenten uit nieuwe interactieprojecten te bedenken.

Duur: 1 uur
Groepsgrootte: 10 - 40 studenten
Prijs: € 120

interactieprojectenLezing aanvragen

Bovenstaande lezingen worden gegeven op basis van beschikbaarheid van ons educatieve team, neem daarom ruim van tevoren contact op.

Lezing aanvragen

Het is helaas niet mogelijk om buiten deze programma's een lezing of workshop aan te vragen. Voor kunsthistorische rondleidingen verwijzen we naar onze audiotour en rondleidingen.