Art Rocks-Museum Boijmans en van Beuningen Rotterdam-Kim BalsterArt Rocks, de grootste Nederlandse muziekcompetitie die kunst en muziek samenbrengt, gaat 28 augustus 2018 weer van start. De competitie daagt muzikanten uit alle genres uit een track te schrijven geïnspireerd op een kunstwerk. De beste inzendingen spelen hun nummer live in een groot Nederlands museum en strijden in poppodium Paradiso voor een geldprijs van €1000. De competitie wordt georganiseerd door stichting Art Match en zeven toonaangevende musea: Museum Boijmans Van Beuningen, Bonnefantenmuseum, Tropenmuseum, Drents Museum, Kröller-Müller Museum, Museum Prinsenhof Delft en Centraal Museum.

Over de competitie

Muzikanten uit alle genres kunnen tussen 28 augustus en 15 oktober hun nummer inzenden voor muziekcompetitie Art Rocks. Uit alle inzendingen selecteert een vakjury 56 muziekacts. Deze acts spelen tijdens de voorrondes hun nummer live bij het kunstwerk in een van de zeven musea. De beste acht acts strijden in de finale in poppodium Paradiso voor de titel, een geldprijs van € 1000,- en een videoclip.

 Art Rocks in het Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum selecteerde acht kunstwerken ter inspiratie, van Vincent van Gogh tot Jan Fabre. Op 28 augustus worden de ambassadeurs van dit jaar bekendgemaakt. Een van de ambassadeurs geeft een masterclass songwriting in het museum. De Kröller-Müller museumronde, waarbij geselecteerde muzikanten hun nummer spelen bij het kunstwerk is op 9 december. De grote finale is op 23 januari 2019 in Paradiso.

Deelname aan de muziekcompetitie vanaf 15 jaar en zowel voor amateurmusici als voor professionals. Alle informatie is te vinden op www.artrocks.nl.