8 augustus: Dimlicht

Dimlicht is een ensemble met flexibele bezetting dat zowel werken van grote klassieke meesters op zijn repertoire heeft als nieuw werk van jonge componisten. Dimlicht speelt onder andere Victoria, voor het ensemble gecomponeerd door Ruben De Gheselle. De klinkende keerpunten en de muzikale stijl van dit werk bieden een mooie aansluiting bij de tentoonstelling Wende >80<. Het ensemble speelt ook een nieuw werk van Patryk Kusiak en (gearrangeerde) werken van o.a. Berwald, tijdgenoot van Beethoven, en Prokofjev.

15 augustus: Nymphéas Trombonekwartet

Het Nymphéas Trombonekwartet vertelt met werken van onder anderen Lili Boulanger en Maurice Ravel twee sprookjes van Moeder de Gans van Charles Perrault. Zowel De dwaze wensen als Laideronnette, keizerin der pagoden zullen ten tonele verschijnen. Het programma beweegt zich tussen het impressionisme van de late 19e eeuw en de moderne muziek van de 20e eeuw. Een passende 'soundtrack' bij de tentoonstelling Het begin van een nieuwe wereld.

Bij regen worden de concerten verplaatst naar de Van der Leeuwzaal.

NJO Muziekzomer

De concerten zijn onderdeel van NJO Muziekzomer, een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival waarin jonge musici de hoofdrol spelen. Informatie: www.muziekzomer.nl.

De tentoonstelling Het begin van een nieuwe wereld komt tot stand met steun van het Helene Kröller-Müller Fonds. 

Mediapartner: