Havenarbeid, Bart van der LeckWie is er bang voor rood, geel en blauw?

In deze nieuwe animatieworkshop maken kinderen spelenderwijs kennis met primaire kleuren, abstractie en de beroemde kunstenaarsbeweging De Stijl. Onder leiding van docenten Niek Michel en/of Carien Poissonnier worden ze uitgedaagd om een kunstwerk tot leven te brengen in een korte animatiefilm. Zo kan het knalrode paard uit Havenarbeid ineens gaan galopperen, of wordt een stilleven in een paar seconden een abstract schilderij. Deze workshop is speciaal ontwikkeld bij de tentoonstelling De mecenas en de 'verversbaas'.

animatieworkshop De StijlBreng het schilderij tot leven

De leerlingen kiezen zelf een schilderij en bedenken een verhaallijn waarin iets uit het schilderij tot leven komt. Met een digitale camera en een statief maken ze zo'n 100 foto’s die aan het einde van de les worden omgezet tot een filmpje. Na afloop van de workshop worden de animaties bekeken en besproken. De school kan de animaties terugkijken op YouTube.

PRIJS EN PRAKTISCHE INFORMATIE

Voor: bovenbouw basisonderwijs
Data: februari - mei 2018, op aanvraag.
Groepsgrootte: maximaal 25 leerlingen per keer
Duur workshop: 75 minuten 
Prijs: € 130, inclusief gebruik camera's, exclusief toegang Park/museum. Bij afname van meerdere workshops op één dag is korting mogelijk.
info@niekmichel.nl 

Deze workshop is ontwikkeld door Niek Michel in samenwerking met Carien Poissonnier