ONLINE masterclass songwriting door Kovacs

Vanwege de aangescherpte Covid-maatregelen kan de Songwriting Masterclass niet in het museum plaatsvinden. De masterclass kan daarom online gevolgd worden via zoom. Iedereen kan meedoen.

Kovacs over haar inspiratiebron: het danskostuum van Mata Hari

Wanneer?

Vanaf Tot en met Tijd
18 okt 2020 18 okt 2020 10:30 - 16:00

Hoe klinkt een Van Gogh? Of Mondriaan? De landelijke muziekcompetitie Art Rocks daagt jou uit een nummer te maken geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie van 15 verschillende musea. Art Rocks organiseert samen met Popsport veertien inspirerende songwriting masterclassdagen om je hierbij te helpen. Op 18 oktober geeft Kovacs een masterclass in het Kröller-Müller.

Masterclass door Kovacs

Tijdens deze dag doe je inspiratie op om mee te doen aan Art Rocks en maak je een begin met je nummer. Oog in oog staan met een kunstwerk, wat doet dat met je? Welke sound hoor je? En hoe vertaal je dat naar lyrics? Aan het einde van de dag heb je in ieder geval een begin gemaakt met je nummer en heb je handige tips en tricks die je helpen om het thuis af te maken. 

Programma

Je begint de dag met een workshop Kunst Kijken o.l.v. de ervaren museumdocent Peter Thissen. Je bekijkt hierbij de kunstwerken die zijn geselecteerd voor Art Rocks op een associatieve manier zodat je nieuwe inspiratie krijgt. Ervaar wat het kunstwerk bij jou teweegbrengt. Na deze workshop laat je je inspireren door Art Rocks ambassadeur Kovacs, die je vertelt hoe het danskostuum van Mata Hari in het Fries Museum haar heeft geïnspireerd in het creatieve proces van het schrijven van haar track. Kovacs over Mata Hari: ‘Mata Hari fascineert mij buitengewoon door het mysterie dat haar omringt en haar tragische einde. Al met al de juiste ingrediënten voor een boeiende soundtrack

 meer INfo en zoomlink

Popsport coaches

De Popsport coaches helpen jou een sterke start te maken met jouw Art Rocks track. Niet door je te vertellen hoe dat moet, juist door jouw proces te ondersteunen! De coaches die jou gaan helpen met songwriting zijn: Linda van Leeuwen (Blaudzun, The Great Communicators, Thijs Boontjes), Pim ten Have (Figgie, Somersault), Linde Schöne en Massi.