Dit heb je nodig:

  • (Groot) vel papier
  • Dikke stiften  

 Op de afbeelding zie je Jean Dubuffet op het kunstwerk zitten terwijl het nog niet af was: nog zonder zwarte lijnen! Het lijkt alsof het kunstwerk een groot wit 3D-schilderij is wat nog afgemaakt moet worden. 

Stappenplan

Maak een plattegrond van jouw tuin/balkon of park in de buurt. Ben je er klaar voor? Op naar buiten! Pak een groot vel papier en neem je stiften mee.

  1. Kijk goed naar de omtrek en teken die als eerst op je papier.
  2. Paadjes: Hoe kan je door jouw plattegrond lopen? Teken de lijnen.
  3. Extra’s: In Jardin d’émail vind je trappetjes, een grote boom (wist je dat die wel 8 meter hoog is?) en een paar kuilen. Wat komt er in jouw tuin? Een glijbaan, vijver of skatepark?

Klaar?

Stuur een foto naar educatie@krollermuller.nl of deel een foto op Instagram met #thuisinkunst en tag ons! @krollermullermuseum. We zijn benieuwd!

Extra:

Door een verborgen deur in de boom kun je op het kunstwerk lopen, of zelfs dansen! Net als Het Nationaal Ballet. Doe je een dansje mee? Bekijk de video:

Afwijkende openingstijden Jardin d’émail  

Jardin d'émail is toegankelijk van 1 april tot 1 november, maar alleen als het oppervlak van het werk volledig droog is. Elke laatste maandag van de maand is het werk gesloten voor onderhoud. Tijdens of kort na neerslag is het werk ook niet toegankelijk, vanwege het risico op gladheid.

Jardin d’émail is tussen 2016 en 2020 volledig gerestaureerd. Om het kunstwerk zo lang mogelijk in goede staat te houden is regelmatige inspectie, onderhoud en reiniging noodzakelijk. Dit doen we elke laatste maandag van de maand. De afvoeren worden bijvoorbeeld schoongemaakt en het hele werk wordt met water afgespoeld en geschrobd. Daarna moet het oppervlak drogen zodat het weer veilig is voor bezoekers.