Het Kröller-Müller is co-producent van de voorstelling Menschen-Worte. Een intieme, speelse muziektheatrale uitvoering rond het poëtische werk van Arp. In samenwerking met componiste Astrid Kruisselbrink en regisseur Marc Pantus brengen vier musici Arps humoristische en filosofische gedichten tot leven en vieren samen met het publiek het absurde van het menselijk bestaan.

Uitvoerenden zijn Antje Lohse, mezzosopraan, Marieke Franssen, fluit, Jelte van Andel contrabas en Miriam Overlach, harp.

Wanneer:

27 mei                  15.00-16.00 uur

22 juli                   12.00-13.00 en 14.30-15.30 uur

16 september   12.00-13.00 en 14.30-15.30 uur

Zingend blauw

Vertaalster Ria van Hengel (winnares van de Martinus Nijhoff Prijs 2007) neemt de Nederlandse vertalingen in Menschen-Worte voor haar rekening. Antje Lohse en Ria van Hengel hebben naar aanleiding van de voorstelling een representatieve selectie gemaakt uit het poëtische werk van Arp. Uitgeverij Vleugels publiceert voor het eerst in Nederland een bundel met de vertaalde gedichten. De bundel Zingend blauw wordt door de musici bij de première gepresenteerd en is onder meer verkrijgbaar in de museumwinkel.

De voorstelling is gratis voor iedereen met een geldig ticket voor park en museum.

Mondriaan tot Dutch Design

2017 is het jaar waarin we honderd jaar vormgeving van de toekomst vieren. Directe aanleiding is de oprichting van De Stijl in 1917, met kenmerken die tot op de dag van vandaag in Dutch Design te zien zijn. Om deze mijlpaal te vieren heeft NBTC Holland Marketing, samen met haar partners, 2017 uitgeroepen tot themajaar ‘Mondriaan tot Dutch Design’. Het themajaar markeert de introductie van de verhaallijn Mondriaan tot Dutch Design, die bezoekers door heel Nederland naar interessante plaatsen voert die te maken hebben met werken uit de periode van De Stijl en hedendaags design. Musea, erfgoedlocaties en evenementen in Nederland stellen werk van topdesigners centraal, zetten deuren van ateliers open en eren kunstenaars als Mondriaan, Rietveld, Van der Leck en Van Doesburg. Dit themajaar komt tot stand door een samenwerking van NBTC met uiteenlopende partners. Zie voor het complete overzicht www.mondriaantotdutchdesign.nl.

logo's