Lavinia MeijerPakkend beeldconcert met passages uit Van Goghs brieven

In ‘Lavinia meets Vincent’ legt Lavinia Meijer een verband tussen Vincent van Goghs werk en muziek uit zijn tijd (Satie, Debussy). Zij combineert dit met werk van componisten als William Croft, Philip Glass en Hirose. Het resultaat is een verrassend en pakkend beeldconcert, met naast muziek een vloeiend gemonteerde beeldcompilatie van Van Goghs schilderijen uit de tentoonstelling Van Gogh & Co. Treffende passages uit Van Goghs brieven, uitgesproken door Lavinia Meijer, completeren de voorstelling.

Lavinia Meijer

Harpiste Lavinia Meijer behoort tot de hoogst aangeschreven musici van Nederland. Met haar album Metamorphosis/The Hours bereikte ze in 2012 een groot publiek, waarna haar volgende albums Passaggio en Voyage haar status als stersolist verder onderstreepten. Het resulteerde in o.a. een Edison, twee gouden platen en een platina plaat.

Van Gogh: 125 jaar inspiratie

Het beeldconcert ‘Lavinia meets Vincent’ is geproduceerd door CineMec in samenwerking met Lavinia Meijer. Cameraman/editor Henk Haselager is verantwoordelijk voor het beeld.
Het concert is onderdeel van het activiteitenprogramma Een Zomer met Van Gogh in het kader van ‘Van Gogh: 125 jaar inspiratie’.

Partners Van Gogh & Co:

KLM HKM Fonds

Partners Van Goghjaar 2015:

Partners Van Gogh 2015