Bezoek speciaal onderwijsWanneer kan ik op bezoek komen?

Het Kröller-Müller Museum is bij uitstek geschikt voor groepen uit het Speciaal (Voortgezet) Onderwijs. Van november tot maart is het meestal rustig in het museum en kun je makkelijk met je groep op bezoek komen. Wil je toch liever tussen april en november komen? Kom dan bij voorkeur op een vrijdag, of in de middag. Dan is de grote drukte door groepen voorbij. In ons aanvraagformulier kun je zien wanneer het druk is. Vraag het bezoek minimaal een maand van tevoren aan.

Wat kost een museumbezoek?

Scholen uit het Speciaal Onderwijs (SO en VSO) vallen bij ons onder de regeling voor het basisonderwijs. Zij kunnen gebruik maken van de voordelige schoolkaart voor het basisonderwijs. Deze kaart kost € 150 per schoollocatie. Met de schoolkaart kun je het hele schooljaar onbeperkt het museum bezoeken. Ook de toegang tot Het Nationale Park De Hoge Veluwe is gratis (inclusief auto’s en/of bus), mits het bezoek tijdig wordt aangemeld. Lees meer over de schoolkaart

Hoe vraag ik een bezoek aan?

Vul minimaal een maand van tevoren ons online aanvraagformulier in. Wij melden je bezoek aan bij Het Nationale Park de Hoge Veluwe zodat je daar gratis toegang krijgt.

Welke lespakketten sluiten aan bij mijn groep?

Er is een ruim aanbod aan lespakketten, op verschillende niveaus. Alle materialen zijn doe-het-zelf methodes die zelfstandig door leerkrachten/begeleiders kunnen worden uitgevoerd. In het overzicht van lesmateriaal kies je zelf welk lespakket het best past bij jouw groep. Ook kun je verschillende lespakketten combineren. Op de materialen staan geen niveaus vermeld, waardoor ze voor iedereen te gebruiken zijn. Heb je toch nog vragen? Neem contact op met onze afdeling educatie en bespreek  welk programma het best bij jouw groep past.

Kan ik mijn bezoek komen voorbereiden?

Als je een bezoek hebt aangevraagd, kun je eenmalig een gratis voorbereidend bezoek brengen aan het park en museum. Stuur een e-mail naar educatie@krollermuller.nl met de gewenste datum, of vermeld je verzoek in het aanvraagformulier.

Overige informatie