Op 21 oktober presenteren 999 Games en het Kröller-Müller Museum het nieuwe bordspel Art Collector. In Art Collector stap je in de voetsporen van Helene KröllerMüller en maak je jacht op de beste kunstverzameling.

Een écht spel

Het idee voor Art Collector is gebaseerd op Kröller-Müllers serious game Verzamelen als Helene, onderdeel van een lespakket voor middelbare scholieren. Dit online spel uit 2005 was toe aan een update. Toen het museum samen met de doelgroep nieuwe plannen maakte, kwam de vraag: ‘Kan het niet een écht spel zijn?’. Bordspellen zijn wereldwijd een grote trend en de Nederlandse spellenmaker 999 Games besloot samen met het museum het spel te ontwikkelen.

Alle leeftijden

Het resultaat mag er zijn. Art Collector is een toegankelijk kunstspel voor alle leeftijden. Het neemt je mee terug in de geschiedenis en brengt kunst naar de keuken- of campingtafel, op een onverwacht speelse manier. Tekenaar Erik Varekamp (bekend van o.a. VPRO Gids en HP De Tijd) verzorgde de illustraties.

Art Collector is voor € 19,95 te koop. In de museumwinkel van het Kröller-Müller Museum is het spel tot en met 31 december 2019 voor de speciale prijs van €10,00 te koop. In de webshop van het museum kost het spel € 19,95, maar worden tot 31 december 2019 geen verzendkosten in rekening gebracht.

Art Collector (en het gelijknamige lespakket) zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het VSBfonds.