Bordspel Art CollectorKoopjes en concurrentie

In Art Collector maak je kennis met Helene Kröller-Müller en haar grote wens: een museum met de grootste meesterwerken uit de moderne kunst. Stap in Helenes voetsporen en maak jacht op de beste kunstverzameling. Met hulp van een adviseur bemachtig je soms een koopje. Maar blijf op je hoede, want de concurrentie ligt op de loer. Andere spelers verzamelen ook, de prijzen stijgen en veilingen zijn onvoorspelbaar…

Bordspel

Art Collector is een toegankelijk kunstspel voor alle leeftijden. Het neemt je mee terug in de geschiedenis en brengt kunst naar de keuken- of campingtafel, op een onverwacht speelse manier. Je kunt het spel spelen met twee tot vier personen.

Bordspel Art CollectorSamenwerking met 999 Games

Het idee voor Art Collector is gebaseerd op Kröller-Müllers serious game Verzamelen als Helene, onderdeel van een lespakket voor middelbare scholieren. Dit online spel uit 2005 was toe aan een update. Toen het museum samen met de doelgroep nieuwe plannen maakte, kwam de vraag: ‘Kan het niet een écht spel zijn?’. De Nederlandse spellenmaker 999 Games besloot samen met het museum het spel te ontwikkelen. Tekenaar Erik Varekamp (bekend van o.a. VPRO Gids en HP De Tijd) verzorgde de illustraties.

 

Bestel het spel!

Lespakket

Bij het spel is een lespakket ontwikkeld voor tijdens het museumbezoek. Dit lespakket en de bijbehorende infokrant zijn gratis te bestellen door scholen. Meer informatie.

Art Collector (en het gelijknamige lespakket) zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het VSBfonds.

Logo VSB fonds