Dankzij genereuze bijdragen van onze begunstigers kan het Kröller-Müller Museum de collectie in topvorm houden, bijzondere aankopen doen, spraakmakende tentoonstellingen organiseren en educatieve projecten opzetten. Ook particulieren en bedrijven die het museum en de collectie een warm hart toedragen, leveren een onmisbare bijdrage via het Helene Kröller-Müller Fonds. 

Hoofdbegunstigers:

Logo BGL

Sinds 2000 is het Kröller-Müller Museum beneficiënt van de BankGiro Loterij. Het museum ontvangt jaarlijks een bedrag waarmee het belangrijke aankopen kan doen die de collectie aanvullen en verrijken. Sinds 2000 ontving het museum in totaal een bedrag van ruim 15 miljoen euro. Het museum verwierf dankzij deze langjarige steun onder meer in 2012 het schilderij Vincent (1915) van Vilmos Huszár (1884-1960), een eerbetoon aan de door hem zo bewonderde Van Gogh, en in 2014 het in hardsteen gehakte Tempeltje van het dagelijks leven (1986) van Pjotr Müller (1947).  De meest recente aankopen zijn Opposites of White (2006-2007 ) van Roni Horn (samen met het Mondriaan Fonds en de Rembrandt Vereniging) , 4 futuristische tekeningen van Oleksandr Bohomazov en Paravento con linea di velocità (Screen with speedline) van Giacomo Balla uit 1916-1917. De aankoop van Giacomo Balla werd ook gesteund door de Rembrandt Vereniging.
Lees meer over BankGiro Loterij

Logo OCW

Het Kröller-Müller Museum ontvangt een exploitatiesubsidie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.
Lees meer over cultuursubsidie door de Overheid.

Begunstigers:

Logo Rembrandt

Dankzij de bijdragen van de Vereniging Rembrandt heeft het Kröller-Müller Museum een aantal bijzondere aankopen kunnen doen. Zo was de Vereniging (samen met haar fondsen) in 2015 de belangrijkste steungever voor de aankoop van Opposites of White uit 2006-2007 van Roni Horn (1955), naast het Mondriaan Fonds en de BankGiro Loterij. Recent is Paravento con linea di velocità (Screen with speedline) van Giacomo Balla uit 1916-1917 aangekocht, mede gesteund door de BankGiro Loterij.
Lees meer over Vereniging Rembrandt 

Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds steunt regelmatig het museum door bij te dragen aan toonaangevende tentoonstellingen. Niet alleen financieel, ook in zijn communicatie. Zoals onlangs de expositie Barbara Hepworth: Sculpture for a Modern World.  Het Prins Bernhard Cultuurfonds laat met onderstaande video zien waarom het werk van Barbara Hepworth zo fascineert. 

Lees meer over het Prins Bernhard Cultuurfonds 

Video credits: OG Filmproductions