Wanneer?

Vanaf Tot en met Tijd
1 apr 2023 1 apr 2023 13:45 - 15:15
2 apr 2023 2 apr 2023 13:45 - 15:15

Rondleiding door de tentoonstelling

Laat je meenemen naar de daken van Parijs! Hier liet Fernand Léger zich samen met andere kubistische kunstenaars meevoeren door het leven van de grote stad. Vlak voor de Eerste Wereldoorlog maakte Léger in Parijs zijn bekende reeks Fumées sur les toits. In deze reeks is onlangs een nieuw werk ontdekt dat nu voor het eerst te zien is in deze tentoonstelling. Waarom waren deze werken een keerpunt in zijn carrière? Hoe zag zijn zoektocht naar vorm en kleur eruit? Nieuwsgierig? Doe dan mee met de instaprondleiding. De rondleider vertelt je in een halfuur meer over het leven en de werken van Léger en zijn kubistische tijdgenoten. Ook kom je meer te weten over de bewondering van Helene voor Fernand Léger en de grote rol die de kunstgaleries speelden in die tijd.

Praktische informatie

Er zijn extra instaprondleidingen op zaterdag 1 april en op zondag 2 april. De instaprondleidingen zijn uitsluitend online te boeken. De rondleidingen worden alleen in het Nederlands gegeven. De maximum groepsgrootte is 15 personen.

De rondleiding kost € 5,- p.p. voor iedereen met een geldig toegangsbewijs voor het museum. De rondleidingen starten in de entreehal van het museum. De rondleidingen duren 30 minuten en starten om: 13.45 uur, 14.30 uur en 15.15 uur. 

Boek nu je ticket