menu sluiten

Muziekcompetitie Art Rocks 2018 van start

Art Rocks-ambassadeurs Yung Nnelg en Blaudzun releasen vandaag hun track geïnspireerd op een bekend kunstwerk. De release dient als startschot van muziekcompetitie Art Rocks 2018.

Laat je inspireren

De twee bekende Nederlandse artiesten, Blaudzun en Yung Nnelg, hebben beiden een track gemaakt geïnspireerd op een bekend kunstwerk. Blaudzun heeft samen met David Douglas een geheel opnieuw gearrangeerde versie gemaakt van de HATY HATY-track High as the sun met Korenveld met maaier en zon (1889) van Vincent van Gogh als inspiratie. Geïnspireerd op het werk Koningen van Egypte II (1982) van street-artist Jean Michel Basquiat heeft Yung Nnelg het nummer Basquiat gemaakt. De nummers hebben ze gemaakt om andere muzikanten te inspireren om mee te doen aan Art Rocks. 

Blaudzun over het schilderij dat hem inspireerde: "Als ik voor het schilderij sta, nodigt het me uit om in de gele verfstroken te verdwijnen om vervolgens herboren terug te komen. Daar begon de inspiratie voor het lied High as the Sun." 

Yung Nnelg over het schilderij dat hem inspireerde: “Basquiat streed ook voor gelijkheid in een kunstwereld die voornamelijk wit was/is. Zijn ideologie trekt me heel erg aan. Hij was ook super stylish. Ik voel hem als persoon heel erg.”

Masterclasses in het museum

Naast de tracks geven de ambassadeurs masterclasses songwriting, nemen ze zitting in de vakjury en geven ze optredens tijdens de voorrondes in de musea en tijdens de finale in Paradiso. In het Kröller-Müller Museum geeft Blaudzun op 20 oktober een masterclass. Lees hier meer.

Meer informatie over Art Rocks. De registratieperiode loopt van 28 augustus tot en met 22 oktober. Deelname aan de muziekcompetitie is vanaf 15 jaar en zowel voor amateurmusici als voor professionals.

Foto's: Blaudzun bij Korenveld met maaier en zon van Vincent van Gogh uit de collectie Kröller-Müller Museum/Yung Nnelg bij Koningen van Egypte II van Jean-Michel Basquiat uit de collectie Museum Boijmans Van Beuningen