Een écht spel

Het idee voor Art Collector is gebaseerd op Kröller-Müllers serious game Verzamelen als Helene, onderdeel van een lespakket voor middelbare scholieren. Dit online spel uit 2005 was toe aan een update. Toen het museum samen met de doelgroep nieuw plannen maakte, kwam de vraag: ‘Kan het niet een écht spel zijn?’. Bordspellen zijn wereldwijd een grote trend en de Nederlandse spellenmaker 999 Games besloot samen met het museum het spel te ontwikkelen. 

Alle leeftijden

Het resultaat mag er zijn. Art Collector is een toegankelijk kunstspel voor alle leeftijden. Het neemt je mee terug in de geschiedenis en brengt kunst naar de keuken- of campingtafel, op een onverwacht speelse manier. Tekenaar Erik Varekamp (bekend van o.a. VPRO Gids en HP De Tijd) verzorgde de illustraties.

Kunst binnen en buiten museummuren

Het Kröller-Müller Museum zet zich al jaren actief in voor een positief geluid over kunst, binnen en buiten de museummuren. Het wil laten zien dat kunst niet beladen is, maar een onuitputtelijke bron van inspiratie. Art Collector past daarmee in de lijn van het Museumdobbelspel, dat families aanzet tot meer museumbezoek en De Digitale Scheurkalender (winnaar Museumeducatie Prijs en ICOM CECA Best Practice Award), die onder andere wordt gebruikt door ouderen en nieuwkomers.

Art Collector (en het gelijknamige lespakket) zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het VSBfonds.

Logo VSBfonds