Sol LeWittIn het Joods Cultureel Kwartier is momenteel de tentoonstelling Sol LeWitt te zien. Op 10 januari 2024 van 13.00 tot 16.30 uur is er een symposium over deze Amerikaanse kunstenaar in het Joods Museum. Hierin kom je meer te weten over zijn Joodse achtergrond, zijn bijdrage aan de Nederlandse kunstscene van de jaren 1960-1970 en hoor je persoonlijke verhalen van een voormalig assistent van de kunstenaar.

Sol LeWitt in de collectie

Het Kröller-Müller heeft verschillende werken van Sol LeWitt in de collectie, waaronder het onlangs gerestaureerde Wall Drawing #120 (1971) en Six-sided tower (1993). Beide werken zijn vast onderdeel van de collectiepresentatie.

In de tentoonstelling in het Joods Cultureel Kwartier is nu ook werk te zien uit de Kröller-Müllercollectie, waaronder Wall piece #4 (1976) en een uitvoering van Wall Drawing at Visser Residence Bergeyk no. 361a, 1981 (of later).

Programma en tickets

Naast de lezingen door Benno Tempel en Jip Hinten zijn er lezingen door Judith Hoekstra (conservator van de Sol LeWitt tentoonstelling bij het Joods Museum) en Fransje Killaars (kunstenaar en voormalig assistent van Sol LeWitt).

Meer weten over het programma en de inhoud? Kijk dan op de informatiepagina van het Joods Cultureel Kwartier. Tickets koop je via deze link