Wanneer?

Vanaf Tot en met Tijd
30 sep 2023 25 feb 2024 10:00 - 17:00

Werkstations 'Eerst komt de liefde voor de kunstMaak je eigen bulletin

Uniek voor Art & Project was het bulletin. In het blad werden eerst alleen tentoonstellingen aangekondigd, maar al snel werd het bulletin ook gebruikt door kunstenaars om hun ideeën te verspreiden. Bij de werkstations maak je jouw eigen bulletin. Deel bijvoorbeeld een tip, gedicht, verhaal of iets wat je hebt gezien in de tentoonstelling. Stuur het bulletin op naar jezelf of verras er iemand mee.

Vul het archief

Gelukkig hebben de galeriehouders van Art & Project heel veel bewaard in hun archief, van oude foto’s, tot brieven tot zelfs een gebruikt glas van kunstenaar Bas Jan Ader. Wil jij ons helpen om rondom deze tentoonstelling ook een mooi archief te vullen? Laat dan een voorwerp achter in de archiefbak van deze tentoonstelling. Bijvoorbeeld een pasfoto uit je portemonnee, een bonnetje uit je broekzak of iets wat je zelf hebt gemaakt.

Tentoonstellingsarchief

Breng het netwerk van het Kröller-Müller Museum in kaart

In Bulletin 15, Project voor Art & Project (1969) bracht Jan Dibbets het netwerk van Art & Project in kaart. Dibbets vroeg alle ontvangers van het bulletin om een pagina terug te sturen naar de galerie. Vervolgens trok hij op de wereldkaart een lijn tussen het thuisadres van de verzender en Amsterdam.

In het museum brengen we het netwerk van tentoonstellingsbezoekers in kaart. Vertel de publieksbegeleider waar je woont en maak een lijn tussen je woonplaats en het museum. Uiteindelijk zal er, net zoals in het kunstwerk van Jan Dibbets, een overzicht van het netwerk van het museum ontstaan.   

Laat jouw mening achter

De galerie Art & Project had contact met veel verschillende kunstenaars, verzamelaars en andere geïnteresseerden. Als je in het archief van Art & Project zoekt, kom je meer te weten over deze personen, hun opvattingen over kunst en persoonlijke berichten. Ook jouw mening doet ertoe! Op het raam bij de werkstations vind je zes stellingen. Over thema’s in kunstwerken, maar ook over andere, meer persoonlijke onderwerpen. Pak een sticker en laat jouw mening achter!