75 jarig jubileum

Op 13 juli 2013 bestaat het Kröller-Müller Museum vijfenzeventig jaar. Op deze datum gaat het jubileumjaar van start met de tentoonstelling Top 75, waarvoor het museum vijfenzeventig topstukken uit de eigen collectie selecteert: werken van Carl Andre, Constantin Brancusi, Paul Cézanne, Gilbert & George, Vincent van Gogh, Donald Judd, Piet Mondriaan, Bruce Nauman, Pablo Picasso en vele anderen.Top 75 kunstwerken

Gasten kiezen topstukken

Met Top 75 wil het museum niet alleen zijn eigen keuze tonen en verantwoorden, maar ook aan het publiek laten zien dat je op verschillende manieren naar kunst kunt kijken en dat iedereen zijn eigen topstukken heeft. Daarom heeft het museum gasten uitgenodigd – kunstenaars, politici, musici, acteurs, schrijvers en wetenschappers - om hun topstukken uit de collectie van het Kröller-Müller Museum te kiezen.

24 audiotours

Dit heeft geresulteerd in vierentwintig speciale audiotours voor het publiek. De audiotour van Nico Dijkshoorn, die begin 2012 al een persoonlijke keuze maakte, wordt hieraan toegevoegd en blijft na Top 75 te beluisteren. De Top 75 audiotour is voor de speciale prijs van €1,00 verkrijgbaar bij de informatiebalie.

De andere audiotours die vanaf 13 juli verkrijgbaar zijn, zijn van: Jasmijn Vriethoff, Jan Keunen, Alexander Pechtold, Anna Drijver, Abdelkader Benali, Anne Vegter, Merlijn Twaalfhoven, Janine van den Ende, Aaf Brandt Corstius, Noa Wildschut, Dick Swaab, Beau Schneider, Erik de Jong/Spinvis, Coen Simon, Timotheus Vermeulen, Truus en Riet Spijkers, Jet Bussemaker, Jeroen van Merwijk, Harm Edens, Al Galidi, Hans Dorrestijn, Vincent Bijlo en Esther Vergeer. De audiotours worden aangeboden op de Podcatcher en zijn mede mogelijk gemaakt door Guide ID.

Naast deze 24 audiotours verschijnt 13 juli ook een speciale Ede-tour, met een top 10 gekozen door Edenaren.