Van Gogh, zijn voorgangers, tijdgenoten en navolgers

Het museum presenteert zo’n 50 schilderijen en tekeningen uit de eigen Van Goghcollectie samen met werk van voorgangers, tijdgenoten en navolgers van Van Gogh. Onder hen François Bonvin, Charley Toorop, Henri Fantin-Latour, Jean-Baptiste-Camille Corot, Paul Cézanne, Adolphe Monticelli en Bart van der Leck.

Overeenkomsten en verschillen

4 thema’s worden uitgelicht: de menselijke figuur, natuurmotieven, stads- en dorpsgezichten en stillevens. Aan de hand van deze thema’s worden overeenkomsten en verschillen duidelijk en worden soms onverwachte verbanden gelegd tussen de verschillende kunstenaars.

Bekijk de video met een introductie door Liz Kreijn (Hoofd collectie en presentatie) - 2.41 min

Voor Vincent

Voor Vincent is een kleine presentatie met een door Joseph Mendes da Costa gemaakt beeld van Van Gogh en een serie posters uit 1990, van onder anderen Roy Lichtenstein, Giuseppe Penone en Mario Merz, ter herinnering aan Van Goghs 100ste sterfdag.

Een zomer met Van Gogh (juni - september)

Deze zomer organiseert het museum Een zomer met Van Gogh. Met onder anderen Van Gogh-concerten in samenwerking met het Nationaal Jeugd Orkest, een digitaal schilderspel, speciale lezingen over Vincent Van Gogh en Helene Kröller-Müller, workshops over tekeningen, schilderijen en fotografie en een in het Nationaal Park De Hoge Veluwe uitgezette fietsroute. 

Promotion partner Van Gogh & Co:

logo KLM

Partners Van Goghjaar 2015:

Partners Van Goghjaar 2015

Video gemaakt door Henk Haselager | cinemec