Venster Vincent van Gogh
Caféterras bij nacht (Place du Forum), circa 16 september 1888, Brug te Arles (Pont de Langlois), midden maart 1888, Portret van Joseph Roulin, februari-maart 1889, Stilleven rond een bord met uien, begin januari 1889, Landweg in de Provence bij nacht, circa 12-15 mei 1890 en De zaaier, circa 17 - 28 juni 1888 maken deel uit van het venster Vincent van Gogh.

Vijftig vensters
De Canon van Nederland neemt je in vijftig vensters mee langs mensen, gebeurtenissen en voorwerpen die samen de geschiedenis van Nederland vertellen. Met de Canon als uitgangspunt brengen musea en historische plaatsen de veelzijdigheid van de Nederlandse geschiedenis in beeld. Zij presenteren de topstukken van de Canon in de eigen context en trekken samen op in programmering en campagne.

Te zien in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem
Deze landelijke samenwerking is een initiatief van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, waar sinds september 2017 de overzichtspresentatie van de Canon van Nederland te zien is. De komende jaren groeit het Canonnetwerk verder uit, verspreid over Nederland. De landelijke samenwerking wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van OCW.

Meer weten over de Canon? Ga naar het venster van Van Gogh in de canonvannederland.nl