menu sluiten

Nieuw Van Gogh boek verschenen

Vandaag is de publicatie Vincent van Gogh. Alle werken in het Kröller-Müller Museum verschenen. Het boek is -vanwege coronamaatregelen - voorlopig in beperkte oplage alleen te koop via de webshop.

In 1908 koopt Helene Kröller-Müller haar eerste Van Gogh: Bosrand uit 1883. Dit bescheiden en nog tamelijk traditionele schilderijtje vormt de opmaat voor een in de daaropvolgende jaren in hoog tempo uitdijende Van Goghverzameling. Nog hetzelfde jaar wordt het aanmerkelijk gedurfdere schilderij Vier uitgebloeide zonnebloemen uit 1887 aangekocht. Tegenwoordig is het Kröller-Müller Museum de trotse bewaarder van de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld: 88 schilderijen en ruim 180 werken op papier. Dit is het eerste boek waarin alle schilderijen en tekeningen van Vincent van Gogh in de collectie van het Kröller-Müller zijn afgebeeld en beschreven, ingebed in een verhaal over zijn leven en zijn kunst.

Auteurs zijn Chris Stolwijk (algemeen directeur RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis) en Renske Cohen Tervaert (conservator van het Kröller-Müller). Het boek is uitgegeven door het Kröller-Müller Museum.

Het boek is voor € 19,95 (excl. verzendkosten) te koop in zes talen (Nederlands, Engels, Frans, Duits, Mandarijn en Japans). In ons magazijn wordt het boek veilig verpakt en verstuurd zolang het kan.

Koop het boek in de webshop

Afbeeldingen: Vincent van Gogh. Alle werken in het Kröller-Müller Museum / Vincent van Gogh, Bosrand, augustus – september 1883 / Vincent van Gogh, Vier uitgebloeide zonnebloemen, augustus-oktober 1887